Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ, οι προοπτικές της κεντροαριστεράς, η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Σπουρδαλάκη
Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης είναι ένας πολύ γνωστός ακτιβιστής της Αριστεράς. Γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε Πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει Πολιτική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Είναι συγγραφέας ανάμεσα σε άλλα των The Rise of the Greek Socialist Party, London, Routledge, 1988, Λαϊκισμός και πολιτική, (με τους Ν. Μουζέλη, Θ. Λίποβατς), Γνώση, 1989, Για την θεωρία και τη μελέτη των πολιτικών κομμάτων, Εξάντας, 1990, Τα Καταστατικά των Πολιτικών Κομμάτων, (με τον Γ. Παπαδημητρίου), Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1994, ΠΑΣΟΚ, Kόμμα - Κράτος - Κοινωνία, Αθήνα, Εκδ. Πατάκης, 1998, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Προκλήσεις και προοπτικές, Αθήνα, 2001.

Μαζί του συζητάμε σχεδόν επί παντός του… πολιτικού επιστητού. Για την ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά και την ηγετική του ομάδα. Για το διαφαινόμενο φλερτ της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή και για τους λόγους που αυτό γίνεται. Τις προοπτικές για μία (τυχόν) αναγέννηση της κεντροαριστεράς από την ΔΗΜΑΡ και τους (πολυπληθείς) βαρόνους του χώρου (Λοβέρδου, Μπίστη, ΓΑΠ). Και, ασφαλώς, για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.


Δείτε αυτήν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και (διαφωτιστική!) συνέντευξη…





Άγγελος Καλοδούκας

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου