Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Μόνη λύση η αντίσταση


Μόνος ρεαλιστικός δρόμος σήμερα είναι αυτός της αντίστασης δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους εταιρειών και στο τοπικό σωματείο εργαζομένων στην Εθνική. «Σήμερα και τυπικά καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- 


στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα συγκρίσιμη με χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για κινδυνολογία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα "εργασιακό μπλακ άουτ διαρκείας" μετά την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και του επιδόματος γάμου που αφορά περισσότερους από 500 χιλιάδες εργαζόμενους. "Αυτό που μας περιμένει είναι ακόμα χειρότερες μέρες εάν συνεχιστεί η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων και αυτό δεν μπορούμε σήμερα να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε" είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει το πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας και θα αποδομήσει το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που έχει οικοδομηθεί.
Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  εκτίμησε ότι είναι μια περίπτωση που θα ακολουθηθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, ιδιαίτερα του Νότου, που βρίσκονται υπό την ασφυκτική κηδεμονία της τρόικας. Τόνισε ότι δεν έρχονται επενδυτές σε μια οικονομία που καταρρέει και συμπλήρωσε: για εμάς προϋπόθεση για να σωθεί η χώρα είναι να δημιουργήσουμε ένα σταθερό καθεστώς εργασίας, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς και να δώσουμε τη δυνατότητα ανάκαμψης. 
 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου