Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Κύπρο (βίντεο)


Αποσπάσματα των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

-Απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρωζώνη 

-Ζήτησα να γίνει άμεσα ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για τη στάση της κυβέρνησης. Δυστυχώς αρνήθηκαν με φθηνές δικαιολογίες. Η ουσία όμως παραμένει. Η ελληνική κυβέρνηση δε δικαιούται να συναινεί σε μία απόφαση που διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και φέρνει σε κίνδυνο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

-Ο κ. Σαμαράς πρέπει να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της βουλής, όπως έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κάνει. 






-Ο στόχος της πολιτικής αυτής επιλογής δεν είναι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας, αλλά να επιβληθεί στην Κύπρο ένα καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας σε μία περιοχή ιδιαίτερης γεωπολιτικής αξίας. Στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου.

-Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο έλληνας πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαΐκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται - αν όχι συνεργεί - στη νέα αποικιοποίηση της κυπριακής δημοκρατίας. Αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και το ρόλο της παρέμβασης του λαικού παράγοντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

-Καλούμε την κυβέρνηση έστω και εκ των υστέρων να μην επικυρώσει αυτή την απόφαση

-Να αναλογιστούν ότι εκτός από κυβερνήσεις του χεριού τους υπάρχουν και οι λαοί που δε θα παραδοθούν αμαχητί. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

-Στην ολομέλεια του κυπριακού κοινοβουλίου θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον της Κύπρου αλλά ενδεχομένως και όλης της ευρωζώνης

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου