Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ο ξεδιάντρωπος ΣΑΡΚΟΖΥ..!



Την πρόταση να ανοίγουν πυρ οι αστυνομικοί όταν καταδιώκουν υπόπτους, κατέθεσε την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί, στην προσπάθειά του λοιπόν να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της αρχηγού του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Μέχρι στιγμής πάντως, η «δεξιοποίηση» του προγράμματος του Σαρκοζί  δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, 10 ημέρες πριν την ψηφοφορία που θα κρίνει το αποτέλεσμα, καταδεικνύουν πως η προσπάθεια του Σαρκοζί να προσελκύσει τα 6,4 εκατ. εκλογείς που ψήφισαν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν δεν πετυχαίνει όσα θα ήλπιζε. Δημοσκόπηση του TNS Sofres κατέδειξε ότι ο Ολάντ, που κέρδισε τον πρώτο γύρο την Κυριακή, διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων, με 55% των προθέσεων ψήφου ενόψει του δεύτερου γύρου την 6η Μαΐου. Δημοσκόπηση του CSA κατέδειξε ότι ο Ολάντ προηγείται με 54% και ο Σαρκοζί συγκεντρώνει το 46%.
Έτσι, ο Νικολά Σαρκοζί κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που θα ηττηθεί στην προσπάθεια επανεκλογής του, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε για 11ο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο στα 2,88 εκατομμύρια, ή 7,2% σε ένα χρόνο.
Την ίδια ώρα, πάντως ο Ολάντ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, είπε ότι «υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να νικήσουμε... έχουμε την ορμή», σημειώνοντας πως «ο απερχόμενος πρόεδρος έχει πει ότι θα κριθεί για την ανεργία, και θα κριθεί. Είχε υποσχεθεί να μειώσει την ανεργία στο 5% και τώρα είναι στο 10%».
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου