Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Προς σταδιακή πτώχευση

«Το τίμημα της κρίσης που θα καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι η σταδιακή πτώχευση σε όλα τα επίπεδα, μιας ηπείρου που έγινε σταδιακά πολύ πλούσια...», λέει ο Τζοβάνι Ταμπούρι

Ο όρος τεχνοκράτης τον χαρακτηρίζει απόλυτα, αφού μοιάζει γεννημένος γι' αυτή τη δουλειά. Αναφερόμαστε στον Τζοβάνι Ταμπούρι, γνωστό Ιταλό οικονομολόγο και... ομοϊδεάτη του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
«Η κρίση είναι συστημική με την έννοια ότι ο θεός "Χρέος", που καθόρισε πολλές οικονομικές εξελίξεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, επαναπροσδιορίζεται καθώς το "χρήμα" στον δυτικό κόσμο δεν είναι πλέον διατεθειμένο να πηγαίνει χωρίς σχεδιασμό εκεί όπου το προωθούσαν ηλίθιοι τραπεζίτες και ανεύθυνες εταιρείες raiting. Ωστόσο, η κρίση είναι εν μέρει εφεύρεση των μίντια, καθώς πάρα πολλές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο πάνε καλά και το παγκόσμιο ΑΕΠ συνεχίζει να αυξάνονται με ρυθμό 4/4,5%. Το δε χρέος των κρατών παραμένει στα ίδια επίπεδα των τριών τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Ετσι, σαφώς υπερβάλλουμε με την κινδυνολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου