Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Νέοι-νέες ΣΥΡΙΖΑ: Η αθώωση του Σάββα Μιχαήλ και του Κωνσταντίνου Μουτζούρη είναι ζήτημα δημοκρατίας

Ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη του Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη ύστερα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής

Απολαμβάνοντας τόσο καιρό την πολιτική και ηθική ασυλία από πλευράς της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προχωράνε παραπέρα:καταφέρνουν, με την προκλητική ανοχή των δικαστικών αρχών, να παραπέμψουν σε δίκη το γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον πρώτο με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης», της «διέγερσης σε βιαιοπραγίες» και της «διατάραξης της κοινής ειρήνης» και το δεύτερο εξαιτίας της «στέγασης» του ιστότοπου indymedia στο ΕΜΠ. Κι όλα αυτά λόγω της ανάρτησης στον ιστότοπο αυτό κειμένου του Σάββα Μιχαήλ όπου αναφερόταν το αυτονόητο και προφανές: ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική συμμορία με εγκληματική δράση.

Δε φτάνει η αθώωση του Κασιδιάρη και η συνεχιζόμενη αναβολή της δίκης της φασίστριας Σκορδέλη, δε φτάνει που οι πάμπολλες καταγγελίες για τη φασιστική και ρατσιστική δράση της ΧΑ έχουν περιπέσει στα αζήτητα, δε φτάνει που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε η δικαιοσύνη για τα κηρύγματα μίσους της ΧΑ, δε φτάνει που οι φασίστες της ΧΑ ευθύνονται για πληθώρα επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες, lgbt άτομα, αριστερούς/ές, κοινωνικούς αγωνιστές μένοντας στην ουσία ατιμώρητοι από την αστική δικαιοσύνη, αναδεικνύοντας τη βαθιά σχέση των φασιστών με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Στην αυριανή δίκη οι φασίστες επιχειρούν το αδιανόητο: να καταδικάσουν το φρόνημα, να ποινικοποιήσουν τον αριστερό, αντιφασιστικό λόγο και την αντιφασιστική δράση.

Η αθώωση του Σάββα Μιχαήλ και του Κωνσταντίνου Μουτζούρη είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ελευθερίας του λόγου, είναι ζήτημα ανάσχεσης της φασιστικής απειλής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης σε όποιον/α αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό. Να μην τους αφήσουμε να ποινικοποιήσουν το λόγο, το φρόνημα, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Να μην επιτρέψουμε στο αδιανόητο να γίνει πραγματικότητα.

Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στους φασίστες!

Δε μας τρομοκρατούν οι απειλές τους!

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, θα ανατρέψουν τη ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και τη μνημονιακή πολιτική της και  θα στείλουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Άμεση αθώωση του συντρόφου Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κων/νου Μουτζούρη.

Την Τρίτη στις 08:00, όλοι και όλες στην Ευελπίδων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους.  

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...