Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε συγκέντρωση της ΧΑ

Νέο στοπ σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, αυτή την φορά στην Πάτρα. Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε την συγκέντρωση επικαλούμενη τον φόβο επεισοδίων λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώνονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η ΧΑ απειλεί με σχετική ανακοίνωση ότι εάν η αστυνομία αδυνατεί να διαφυλάξει τα «δικαιώματά» της, «τότε και αυτό το έργο θα το αναλάβει η Χρυσή Αυγή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας
 

 Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 11 παράγραφος 2 του Συντάγματος, κατά τις οποίες οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευθούν με συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομικής Αρχής, γενικά, αν εξαιτίας αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή αν απειλείται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Τις διατάξεις των άρθρων 129 έως και 132 του Π.Δ. 141/1991.

Την υπ’ αριθ. 4/1999 Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το υπ’ αριθμ. 24 από 31-08-2013 έγγραφο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής, στο οποίο εξαγγέλλεται η πραγματοποίηση ανοιχτής συγκέντρωσης, επί της ενταύθα Πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Όλγας), την 03-09-2013 και ώρα 20.30’.

Την εξαγγελία πρόθεσης κατάληψης της ενταύθα Πλατείας από άτομα ιδεολογικά αντίθετου πολιτικού χώρου κατά την ίδια ημέρα.

Το γεγονός ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προβεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, στις οποίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση πραγματοποίησης συγκέντρωσης των μελών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) θα προβούν σε βίαιες ενέργειες σε βάρος των συγκεντρωμένων, με σκοπό τη ματαίωση της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια και κατά συνέπεια να κινδυνεύσουν αφενός ανθρώπινες ζωές και αφετέρου περιουσίες πολιτών (σπάσιμο καταστημάτων, πρόκληση πυρκαγιών σε δημόσιους χώρους κ.λπ.).

Τις πληροφορίες των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο θα εκφράσουν με βίαιο τρόπο την αντίδρασή τους στην παραπάνω εκδήλωση, προκαλώντας γενικευμένα επεισόδια σε βάρος των συμμετεχόντων στην συγκέντρωση.
Αποφασίζουμε:
Δεν επιτρέπουμε για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00’ ώρα της Τρίτης 03 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 23.00’ ώρα της ιδίας, την αναγγελθείσα συγκέντρωση του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής» στην ενταύθα Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) την 03-09-2013, καθώς και των πέριξ αυτής οδών Μαιζώνος, Κολοκοτρώνη, Αράτου, Ρήγα Φεραίου, Κορίνθου και Αγίου Ανδρέου, διότι απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλεως των Πατρών. Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στους ανωτέρω χώρους θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων.

Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2013


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου