Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πέρασε με μία «απώλεια» η σκανδαλώδης τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ (βίντεο)

Να αποσυρθεί η τροπολογία απαίτησε ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος με απώτερο στόχο το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ
Με την απώλεια για την κυβέρνηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη πέρασε η τροπολογία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανάμεσα στην ΕΥΔΑΠ και το Δημόσιο.


Η αντιπολίτευση ισχυρίσθηκε ότι η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας.

Έτσι η ρύθμιση των οφειλών για την ΕΥΔΑΠ εγκρίθηκε από 51 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίσθηκε από 44 βουλευτές, ενώ η Θ. Τζάκρη (εμφανίσθηκε στην δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου) και δήλωσε «παρών».




Με την τροπολογία αυτή, που είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τον ΕΟΤ,  η ΕΥΔΑΠ ελαφρύνεται από υποχρεώσεις ώστε να αποδοθεί χωρίς εκκρεμότητες στον ιδιώτη αγοραστή, καθώς προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και συμψηφισμός με τις οφειλές προς το Δημόσιο που έχει η εταιρεία.

Ο προσδιορισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών του διαστήματος μέχρι 30 Ιουνίου του 2013 θα γίνει με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών και Υποδομών, ενώ μπαίνει ως όρος η παραίτηση της ΕΥΔΑΠ «από κάθε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο». Παράλληλα, «λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών» καταργείται κι η πρόβλεψη για κάλυψη από το Δημόσιο του ελλείμματος του λογαριασμού εφάπαξ για τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ που υπηρετούσαν πριν τις 25/10/1999, προσφέροντας ακόμα μια διευκόλυνση στον ιδιώτη που θα αγοράσει την εταιρεία.


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου