Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Νεολαία ΣΥΝ: «Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας αποδεικνύει πως οραματίζονται το Πανεπιστήμιο οι ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού»

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και εργαζομένων
«Η σημερινή τελείως απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους συγκεντρωμένους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων και των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για τη μείωση σε δαπάνες και προσωπικό έξω από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο το πώς οραματίζονται το πανεπιστήμιο οι ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού.



Τα ΜΑΤ, το ξύλο, τα χημικά, και οι δεκάδες προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού αποτελούν τη μόνη απάντηση της κυβέρνησης στις δίκαιες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ακροδεξιό παραλήρημα της κυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι μονάχα στα λόγια, αλλά και σε σκληρές αυταρχικές πρακτικές που θέλουν να εξαφανίσουν οποιαδήποτε έννοια δημοκρατικού διαλόγου. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε τον αυταρχισμό τους να γίνει καθημερινότητά μας, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να αντιστεκόμαστε σε ο,τιδήποτε μας καταστρέφει το παρόν και το μέλλον.»

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου