Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το πολιτικό μας Σπίτι, ο ΣΥΡΙΖΑ

  του Μακρίδη βασίλη

Δύο πράγματα θα πω, ενόψει της έναρξης του 1ου (ιδρυτικού) Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ(-ΕΚΜ;): 

- Πρώτον, πως όπως θα χτίσουμε το πολιτικό μας σπίτι "από τα θεμέλια", έτσι θα οριστεί η πορεία του μέσα στο χρόνο. Και για να το πω πιο ξεκάθαρα, ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από την αρχή ένα κόμμα με δημοκρατική λειτουργία, πολυτασικό και πλουραλιστικό και ταυτόχρονα ενιαίο προς τα έξω, "γειωμένο" με τους πολίτες και τα κινήματά τους και με ξεκάθαρη ριζοσπαστική και αριστερή φυσιογνωμία, ή θα γίνει ένα κόμμα "σταλινικό" ως προς τη "μονολιθικότητα" και τον τρόπο λήψης αποφάσεων και "αστικό" ως προς την πολιτική και ιδεολογική του φυσιογνωμία. Είναι στο χέρι των συνέδρων ν' αποφασίσουν προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα.
- Δεύτερον, πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαψεύσουμε τις ελπίδες που έχει εναποθέσει στο κόμμα μας σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, το οποίο πιθανότατα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση... 



Ελπίδες επάνω μας έχουν εναποθέσει ακόμη και άνθρωποι που δεν μας ψήφισαν ή και δεν προτίθενται να μας ψηφίσουν, αλλά πιθανόν να τους κερδίσουμε στο μέλλον!!! Κι αυτό το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ εάν εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αυριανή κυβέρνηση μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, που θ' αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση την ανθρωπιστική κρίση που περνάει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας και ταυτόχρονα θα βάζει τα θεμέλια για τη συνολική ΡΗΞΗ με το καπιταλιστικό σύστημα και την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ του, με κατεύθυνση την οικοδόμηση του σοσιαλισμού των ονείρων μας!!!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, την οικοδόμηση του νέου μας, και επισήμως ΕΝΙΑΙΟΥ και ΚΟΙΝΟΥ "σπιτιού" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για την Αριστερά, τους πολίτες και τη χώρα!!! Δεν δικαιούμαστε να λαθέψουμε!!! Καλή δύναμη σε όλες και όλους, ιδιαίτερα δε στους συνέδρους του 1ου Συνεδρίου και, ακόμη περισσότερο, στις συντρόφισσες και στους συντρόφους που θα έρθουν από την περιφέρεια και για ένα 5θήμερο θα κάνουν μαζί με τους υπόλοιπους το Κλειστό του Tae-Kwon-Do στο Παλαιό Φάληρο "δεύτερο σπίτι" τους!!! Ραντεβού με όλες και όλους σας εκεί, από αύριο το απόγευμα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου