Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Θα πέσετε από τη λαϊκή αντίδραση και ο πάταγος θα είναι ισχυρός

Σημεία της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα στη Βουλή
Αλέξης Τσίπρας:
 Είναι φανερό ότι πρόκειται για ιδεοληψία όσων φτιάχνουν το μνημονιακό πρόγραμμα. Νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία απέναντι σε ένα λαό και μία χώρα.  Κάνετε τις ανθρωποθυσίες με πρόφαση τις δόσεις. Δόσεις που ξεπληρώνουν στο ακέραιο ομόλογα που λήγουν και έχουν αγοραστεί στο 1/3 της αξίας τους. Αλλά το ερώτημα είναι «μετά τι;». Θα μας απειλήσετε και θα μας εκβιάσετε ξανά με τις δόσεις για να ψηφίσουμε νέα μέτρα. Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Ο πρωθυπουργός έθεσε το  δίλημμα: θέλουμε σχολικούς φύλακες ή νοσηλευτές; Το πραγματικό δίλημμα είναι σχολικοί φύλακες ΚΑΙ νοσηλευτές, Ή υπουργοί και βουλευτές με παχυλούς μισθούς που θα παίρνουν μίζες.


Τις εκλεκτικές σας συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή τις ξέρουμε πάρα πολύ καλά.


Αν είστε όπως λέτε «υπεύθυνοι», να βρείτε και το θάρρος όσοι λέτε «ναι σε όλα», να απευθυνθείτε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, στους χιλιάδες που απολύονται και να τους πείτε: «σας απολύουμε για να σώσουμε τη χώρα». Να πείτε σε έναν από τους απολυμένους: «εσύ φταις για την κατάντια της χώρας και όχι όλοι όσοι κυβέρνησαν». Φταίει ο απλός εργαζόμενος και όχι όσοι έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Όταν απολύετε εκπαιδευτικούς, διώχνετε και χιλιάδες παιδιά από την εκπαίδευση. Πολεμάτε τη Γνώση και τη Δημοκρατία.


Απευθύνομαι στους βουλευτές της συμπολίτευσης, σε όσους υποσχέθηκαν σταδιακή απαλλαγή από τα μνημόνια και τα σκληρά μέτρα: «Ως πότε θα συνεχίζεται αυτό το έργο; Ως πότε θα ψηφίζετε ότι σας ζητούν επιδεικνύοντας καλή διαγωγή στους δανειστές»; «Ως πότε θα επιτρέπετε να μεταχειρίζονται τη χώρα ως εταιρεία offshore;» Έχει καμία σχέση όλο αυτό με τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία;


Είναι δυνατόν από τη βάρβαρη πολιτική να προκύψει κάτι καλό; Ως πότε θα κοροϊδεύετε τον κόσμο και τον εαυτό σας;


Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται ως κομματάρχης του κ. Σόιμπλε ο οποίος φέρνει κάποια δωράκια, όπως τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μια αυτονόητη κίνηση που θα έπρεπε εφόσον την εξαγγέλλει εδώ και ένα χρόνο ο πρωθυπουργός να ήταν σε θέση να την υλοποιήσει. Ο κ. Σαμαράς όμως έχει λιγότερες αρμοδιότητες από έναν δήμαρχο της Κατω Σαξονίας, έτσι όπως έχουν καταντήσει την Ελλάδα αποικία χρέους.


Το ερώτημα είναι πότε θα προλάβει να αποδώσει το μέτρο της μείωσης; Σε λίγο τελειώνει η τουριστική περίοδος. Αντί να παρουσιάζετε προσωρινά μέτρα, μονιμοποιήστε το 13% στην εστίαση και ενισχύστε το ΣΔΟΕ. 


Ο πρωθυπουργός σίγουρα δε θα θυμηθεί στη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε το χρέος της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό, ένα χρέος που οφείλει να το αναγνωρίζει η γερμανική κυβέρνηση και να διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ζητήσαμε να συγκροτηθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα πέρα από υποσχέσεις. 


Έχουμε μία κυβέρνηση που θεωρεί ότι η υγεία και η παιδεία δεν είναι δικαίωμα, έχουμε μια χώρα με διαλυμένη παραγωγική βάση, αυτή τη χώρα θα δει ο κ. Σόιμπλε. Αλλά θα δει και την Ελλάδα που αντιστέκεται, τον κόσμο της Εργασίας που δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει χωρίς αγώνες τα αγαθά που έχει κατακτήσει. Που αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.


Και σύντομα θα έρθει μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία.


Ως πότε θα κυβερνάτε εσείς για να χαρίζετε στους δανειστές; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός.


Δε θα πέσετε από τις αποφάσεις μέσα στο Κοινοβούλιο αλλά από τη λαϊκή αντίδραση. Και ο πάταγος θα είναι ισχυρός. Στο δίλημμα Μνημόνιο ή Δημοκρατία, απαντάμε Δημοκρατία και θα αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία, να είστε σίγουροι.
Απάντηση Αλ. Τσίπρα σε Ι. Στουρνάρα 


Αφού παρακολούθησε το συνέδριο, μπορεί να καταλάβει πως είναι η δημοκρατία αλλά και το ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε να πείσετε την ελληνική κοινωνία ότι αυτό που κάνετε είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι σε αυτή τη ζωή, ειδικά όταν αυτούς τους μονόδρομους θέλουν να τους επιβάλλουν οι ισχυροί. Στο κρίσιμο ερώτημα που μας θέτετε "πως θα απαντούσατε εσείς στους δανειστές", σας απαντάμε: εμείς αντιλαμβανόμαστε ως χρέος μας να ζει με αξιοπρέπεια και να επιβιώνει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και να μην λιποθυμάνε από την πείνα.... Κάνετε δημιουργική λογιστική, παραβλέπετε ότι έχετε πέσει σε όλα έξω.

Στους δανειστές εμείς θα απαντήσουμε: Το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος μας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή... Ο κόμπος είναι τόσο μεγάλος που δε λύνεται. Χωρίς πολιτική λύση, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών. Διεκδίκηση ευρωπαικής λύσης δεν είναι το ναι σε όλα. Για αυτό πηγαίνετε από φιάσκο σε φιάσκο, για αυτό προσπαθείτε να σταθείτε με ψευτοδωράκια. Ο πολιτικός σας χρόνος έχει τελειώσει...

Θα πείτε εσείς κάτι συγκεκριμένο για αυτό το πολυνομοσχέδιο; Ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος από αυτές τις απολύσεις; 


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...