Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ζωντανά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Αποσπάσματα της ομιλίας:

Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Οι εκτελεστές των μνημονίων δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, εξοντώνουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες διότι αυτό απαιτούν οι δανειστές.

Με το νέο πολυνομοσχέδιο στέλνουν στον καιάδα ανθρώπους που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η λίστα και η σειρά των προς απόλυση δεν έχει τέλος. Μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων που απαιτούν οι δανειστές.  Θα τους συμπαρασταθούμε και θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, μέχρι να ανατραπεί η επικίνδυνη κυβέρνηση των μνημονιακών συνεταίρων. Θα συνεχίσουμε τον ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή.








Μέχρι να οδηγηθούμε στις εκλογές που θα οδηγήσουν στην κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανοικοδομήσει τον τόπο.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, δεν αναγνωρίζουμε πειρατικές εκπομπές και κακέκτυπα, δεν αναγνωρίζουμε την τηλεόραση των δανειστών.

Η κυβέρνηση απλώς αυτοσχεδιάζει για να ικανοποίησει την τρόικα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεκροθάφτης της δημόσιας διοίκησης, απολύει εργαζόμενους και οι υπόλοιποι υπουργοί εκτελούν τις εντολές των δανειστών την ώρα που η κ. Μπακογιάννη χαριεντίζεται με βουλέυτή των νεοναζί. Ο κ. Βενιζέλος που δεν τολμά να ξεμυτίσει σε κοινή θέα, απαιτεί να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο, δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ' όσα περνά ο λαός μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους αριστερούς, τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους διανοούμενους αλλά κυρίως τους νέους για να μείνουμε όλοι εδώ και να αλλάξουμε την Ελλάδα, να κτίσουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας! Πρέπει να ενώσουμε το λαό μας σε έναν ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την προοπτική με στόχο την ανοικοδόμηση της χώρας μακριά από την καθημερινή βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.

Οι διαφωνίες στο συνέδριό μας έχουν σχέση με τον πως θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατός για να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από πρόγραμμα και σχέδιο, πρέπει ΤΩΡΑ να βρεθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, όπως το ΕΑΜ που «μας έσωσε από την πείνα», να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση. Χαιρετίζουμε τις δομές αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, όπου συμμετέχουν σύντροφοί μας από όλη τη χώρα, μέλη του μεγάλου αυτοδιαχειριστικού κινήματος.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου