Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Γιατί το Facebook διέγραψε πάνω από 4.000 προφίλ στην Ελλάδα και ποια είναι αυτά;

2 βδομάδες πριν οι “ιδιοκτήτες” του Facebook δήλωναν πως η εταιρία τους λαμβάνει μέτρα ώστε σύντομα να μην επιτρέπει την δημοσίευση φωτογραφιών που πιθανόν (με τα δικά τους πάντα κριτίρια)  επικροτούν πράξεις βίας , εξισώνοντας έτσι την πράξη αυτή με την ρατσιστική προπαγάνδα (την οποία επίσης δήλωσε πως δεν θα επέτρεπε).

‘Ετσι πριν από λίγη ώρα απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί χρηστών βάση του σκεπτικού αυτού (της χρήσης βίας) καθώς πιθανότατα είχαν κάποιες φωτογραφίες από κάποιες οδομαχίες, συγκρούσεις κτλ. ‘Ετσι ομάδες που λειτουργούσαν στην πλατφόρμα του facebook και είχαν 3.700 μέλη έχουν απομείνει με 100 ενεργά μέλη και όλοι οι υπόλοιποι έχουν απενεργοποιημένο λογαριασμό. (Μπορεί εύκολα να το δει κάποιος που θα ξαναδημιουργήσει νέο λογαριασμό).

Έχουν εξαφανιστεί ομάδες με δεκάδες χιλιάδες μέλη και αντιφασιστικό χαρακτήρα καθώς και έχουν κατέβει όλα σχεδόν τα προφίλ που θα μπορούσε να διαχειρίζεται κάποιος/α απο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τα παραπάνω γράφτηκαν καθαρά για να ξέρουν όσοι έχασαν λογαριασμούς τους, τον λόγο που απενεργοποιήθηκαν.

https://indymediatrolls.com

Σχόλιο Α.Α.: Δεν είναι μόνο αντιφασιστικά προφίλ, αν και από τον αριθμό των φίλων που διεγράφησαν οι λογαριασμοί τους κρίνουμε ότι χτύπησε κυρίως αυτή τη κατηγορία, και πολλά αντικυβερνητικά προφίλ, που έλεγαν τα πράγματα με το όνομα τους, έπεσαν θύματα της πολιτικής του Facebook.
Είναι καιρός, οι προγραμματιστές μας, μάλλον να δημιουργήσουμε ένα νέο δίκτυο επικοινωνίας για εμάς, τους "επικίνδυνους", γιατί αυτές οι διαγραφές δεν αποκλείεται να επεκταθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...