Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Η παραλία Ελληνικού και η νέα «ομάδα αλητείας»

του Βάσσιου Δημήτρη
<<Δευτεριάτικες κακίες...πήγα μία βόλτα πρωινή μέχρι τη παραλία του ελληνικού...ελεύθερη παραλία κλπ...ερώτηση: γιατί ο δήμαρχος νοίκιασε σε ιδιώτες τον χώρο;....το αυτοδιαχειρίζομαι είναι ενοικιάζω βάζοντας ιδιώτη να χρησιμοποιεί μετανάστες (ανασφάλιστους) για την καθαριότητα και νέα παιδιά με εξευτελιστικούς μισθους κλπ..γαμώ την αριστερά μου γαμώ>> (4 φωτό)
Το παραπάνω ποστ αναρτήθηκε από γνωστή πριμαντόνα της επανάστασης  και του facebook, που με έχει διαγράψει από τη λίστα των «φίλων» της… Επειδή λοιπόν δεν μπορώ να γράψω εκεί, θα περιοριστώ σε έναν σχολιασμό εδώ :

foto:10 Ιούνη 2007 : η μεγάλη μέρα των κινημάτων του Λεκανοπεδίου...
1. Στην παραλία του Ελληνικού υπήρχαν 3 μαγαζιά συμφερόντων Ρέστη με αντίστοιχες άδειες που ανακλήθηκαν από τον δήμο την πρώτη χρονιά της δημαρχίας Κορτζίδη το 2007. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των ανακλήσεων και κέρδισε την άδεια για το αναψυκτήριο που δείχνουν οι φωτογραφίες, ενώ έχασε τις άλλες δύο για τα αντίστοιχα νυχτερινά κέντρα που έχουν κατεδαφιστεί.
2. Η παραχώρηση του αναψυκτηρίου που φωτογράφισε η καλοθελήτρια έγινε από το ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά (και όχι από τον δήμο όπως ψευδέστατα καταλογίζει η φωτογράφος-σχολιαστής)  και τώρα έχει μεταβιβαστεί στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ - στο μεταξύ έγινε και μεταβίβαση της επιχείρησης από τον Ρέστη σε άλλον επιχειρηματία.
3. Την κριτική για την ευθύνη του δήμου στις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική επιχείρηση θα την αφήσω ασχολίαστη γιατί με παραπέμπει στο γλαφυρό κι επαναλαμβανόμενο "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ".


Η υπεράσπιση της ελεύθερης παραλίας δεν ήταν υπόθεση μιας μέρας...

4. Όποιος όψιμα κρίνει τόσο εύκολα την Αριστερά, προφανώς αγνοεί ότι το συγκεκριμένο αναψυκτήριο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, άσχετα αν αυτός το είδε και το φωτογράφισε χθες... Ωστόσο επί μια 6ετία κάποιοι σύντροφοι αριστεροί (είτε αρέσει είτε όχι) δίνουν τη δική τους μάχη εκεί έμπρακτα και όχι από το πληκτρολόγιο, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση που ήταν και ο στόχος το 2007 και διασώζοντας την ελεύθερη παραλία από την απαξίωση... Και για όσους έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη στο πεδίο της απαξίωσης δίνεται η μεγάλη ιδεολογική και πολιτική μάχη για τον δημόσιο χώρο και τη δημόσια περιουσία ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό και τα κινήματα.
5. Αύριο από τις 6.00πμ οργανώνουμε το χώρο τοποθετώντας ομπρέλες και κάνοντας τις απαραίτητες εργασίες. Ας έρθει η φωτογράφος-σχολιαστής και ας δώσει τη δική της εκδοχή για το πώς αντιλαμβάνεται την αυτοδιαχείριση και το ρόλο της Αριστεράς...


Ο σύντροφός μας Μίλτος «πλήρωσε» με απώλεια της δουλειάς του…

Αν επικαλεστεί αδυναμία, δικαιούμαστε να υποψιαζόμαστε ότι πήγε το βιογραφικό της στη Συγγρού καθώς οι πληροφορίες λένε ότι μετά το φιάσκο με την ΕΡΤ ο Σαμαράς θα στελεχώσει με άλλους την «ομάδα αλήθειας»… ή ότι πίνει καφέ με τον κ. Κονταρίνη, γνωστό εδώ στα νότια εκδότη-υπερασπιστή της ανάπτυξης των μεγάλων συμφερόντων και της ναζιστικής παρουσίας.

Δεν είναι ευχάριστο να αντιμετωπίζεις τσεκούρια και φαλτσέτες…

ΥΓ : Σε κάθε περίπτωση, όλοι εμείς που δώσαμε εκείνους τους αγώνες επί τόσες μέρες και περάσαμε τόσο «δύσκολες» νύχτες με την ανάσα του μπράβου δίπλα μας δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτούμε ότι θα «τη στήσουμε» στον δήμαρχο ή όποιον άλλο σύντροφο περιμένοντας να «δικαιωθούμε» από την επόμενη ήττα του κινήματος… από τότε ήδη έχει αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε !
Δημήτρης Βάσσιος 
25.06.2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ κ στα sites,blogs:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...