Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Η κυβέρνηση επιτίθεται στο σύνολο της κοινωνίας και θα λάβει απάντηση»


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να κινητοποιεί τους πολίτες και να στριμώχνει την κυβέρνηση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", για να αποτρέψει τη "νομοτέλεια" του Μνημονίου.


"Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη" και "τοΣύνταγμα και τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φθάσει στο 50 και το 60%, αλλά να απαλλάξει τους πολίτες από το Μνημόνιο και να προωθήσει αλλαγές στην κοινωνία, εκτιμά ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει τις εκλογές για να φέρει το λαό στην εξουσία.


Aκούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ρεύμα, γιατί δεν υπάρχει γραμμική πορεία προς το θρίαμβο εάν δεν χτιστούν δεσμοί μέσα στην κοινωνία, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας, τονίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μαζικού και ανοικτού κόμματος που να στέκεται δίπλα στις αγωνίες του πολίτη, όπως της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και της επισφαλούς απασχόλησης.

Η κοινωνία και το αυθόρμητό της θα μας καθοδηγεί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ένα μπολσεβίκικο κόμμα της δεκαετίας του '20 που θα αποτελούσε την πρωτοπορία για να καθοδηγήσει τις μάζες, τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση στην περίοδο των εξετάσεων για να επιβάλλει τα αντιδημοκρατικά της σχέδια, με αίσθηση αλαζονείας και παντοδυναμίας νομίζοντας ότι μπορεί να επιβάλλει με την καταστολή το δίκαιο των ισχυρών, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει επιτεθεί στο σύνολο της κοινωνίας και θα λάβει απάντηση, όπως θα λάβει απάντηση και από τους γονείς των 100.000 μαθητών που θα δώσουν εξετάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα αιτήματα των καθηγητών γιατί είναι αιτήματα για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύει στους εκπαιδευτικούς τι να κάνουν, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο λαός βρίσκεται στο δρόμο διεκδικώντας την εξουσία, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας, για έναν κοινωνικό μετασχηματισμό, τόνισε ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας πως οι μγημονιακές δυνάμεις φοβήθηκαν το Μάιο και τον Ιούνιο όταν κατάλαβαν ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει τα δεδομένα.

Ο λαϊκός παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο, γιατί απέδειξε ότι εάν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχε η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας η χώρα δεν πρέπει να επιστρέψει στην προ του 2008 εποχή, γιατί υπήρχαν ήδη οι ρίζες της καταστροφής.

Το ευρώ μετατράπηκε σε κυρίαρχο ζήτημα στην Ελλάδα από τη στιγμή που πήγαμε στο Μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια μη δογματική θεώρηση, εκτιμώντας πως η κρίση είναι ευρωπαϊκή, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Θα διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη με όλα τα ισχυρά όπλα που έχουμε, τόνισε ο Α. Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη, γιατί αυτοί που χάνουν από την κρίση είναι η Ελλάδα και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Αυτό που προέχει είναι να σώσουμε την χώρα και το λαό μας μέσα στο ευρώ, χωρίς την αυταπάτη ότι θα σώσουμε το ευρώ, αλλά ότι θα σώσουμε το λαό μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην κάνουμε καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε το ραντεβού με την ιστορία και να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να δημιουργήσουμε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαμόρφωση τάσεων στο εσωτερικό του, γιατί δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, τόνισε ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θα πρέπει να εκβιάζει κανένα και πως εάν ορισμένες συνιστώσες δεν θέλουν μπορεί να παραμείνουν ως παρατηρητές.

Πρέπει να ανταποκριθούμε στην εντολή που μας έδωσε ο κόσμος και το ιδρυτικό μας συνέδριο θα καθορίσει την πολιτική μας για αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά θα πρέπει να πάρουμε τα θετικά της εμπειρίας μας και να αφήσουμε τα κακά και τους μηχανισμούς που πνίγουν το κόμμα, τόνισε ο Α. Τσίπρας, εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις, με άξονα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε φτιάχνοντας παρατάξεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα προτείνω να σταματήσουμε να εκλέγουμε στα καθοδηγητικά όργανα με χωριστές λίστες και θα προτείνω ενιαίες λίστες για την εκλογή των εκπροσώπων μας και της ηγεσίας μας, γιατί δεν βοηθάει τη δημοκρατία η καταγραφή πολλών κομμάτων στη συσκευασία του ενός, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο "Κόκκινο".

Πηγή: Beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου