Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Ναόμι Κλάιν


Συνέντευξη στη δημοσιογράφο - ακτιβίστρια Ναόμι Κλάιν έδωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. Η συνέντευξη θα αποτελέσει μέρος του ντοκιμαντέρ που γυρίζει αυτό το διάστημα η καναδή δημοσιογράφος.






Η Ναόμι Κλάιν είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια του αποκαλούμενου κινήματος εναντίον της παγκοσμιοποίησης.

«Το δόγμα του σοκ είναι η επιβολή είτε από δικτατορικά καθεστώτα είτε η εφαρμογή από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις του τρίπτυχου ιδιωτικοποιήσεις, κρατική απορρύθμιση/ελεύθερο εμπόριο και δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών. Προϋπόθεση της εφαρμογής του είναι μια κρίση που μπορεί να οφείλεται σε πολέμους, εμφύλιες συρράξεις, φυσικές καταστροφές ή δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος» γράφει η Ναόμι Κλάιν στο «Δόγμα του Σοκ».

«Τα αποτελέσματα» συνεχίζει «είναι: μείωση μισθών και εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, κλείσιμο επιχειρήσεων, εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων. Στο μεταξύ, η ύφεση βαθαίνει και το δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται, αυξάνει».

Το «Δόγμα του Σοκ» και το «No Logo» αποτελούν τα γνωστότερα βιβλία της.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου