Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Δ. Παπαδημούλης: Ο μόνιμος έρωτας των «Νέων» με τον Σαμαρά


Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Ν. Χατζηνικολάου)

Το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» αποτυπώνει τον μόνιμο «έρωτα» της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της εφημερίδας με τον κ. Σαμαρά, κι όχι τον «ξαφνικό έρωτα» Τσίπρα-βιομηχάνων, όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο. Δείχνει την ενόχληση της κυβέρνησης Σαμαρά που διοχετεύθηκε χθες από το Μαξίμου σε όλο το κυβερνητικό ρεπορτάζ, διότιχθες εγκαινιάστηκε, με θεσμικό τρόπο, όπως επιβάλλεται σε μια δημοκρατία, ο διάλογος ανάμεσα στον ΣΕΒ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εμείςδεν πήγαμε στη συνάντηση για να κάνουμε φιοριτούρες. Ακούσαμε τον ΣΕΒ να λέει τα δικά του -μεταξύ των οποίων ήταν και η κριτική για την αποτυχία του Μνημονίου- και είπαμε, χωρίς περιστροφές, τις δικές μας απόψεις για το ποιοι θα είναι οι βασικοί άξονες μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν κι εφόσον ο λαός μας δώσει την εντολή. Η κυβέρνηση Σαμαρά από την πλευρά της ενοχλήθηκε, και με το δίκιο της λόγω...παράδοσης, γιατί θέλει να έχει το μονοπώλιο των σχέσεων. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες είναι λογικό να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι το «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ», που μπορεί, αύριο, να είναι η επόμενη κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύουν να υπάρχουν οι σοβαρές διαφορές μεταξύ μας.

Δεν θα πούμε εμείςότι αντί για το εργατικό κόστος, θα πρέπει να κόψουν το κόστος της ενέργειας;

Όταν ο ΣΕΒ εκπροσωπεί επιχειρήσεις που κι αυτές μαστίζονται από την ύφεση του 25%, όταν κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις, όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις δουλεύουν υπέρ αυτών που εισάγουν και πουλούν ακριβό φυσικό αέριο ή παράγουν με κυβερνητικά μπόνους και φωτογραφικές τροπολογίες ηλεκτρικό ρεύμα και το πουλούν στις βιομηχανίες πολύ ακριβά, όταν το φυσικό αέριο κοστίζει στην Ελλάδα πολύ ακριβότερα και από την Βουλγαρία που το προμηθεύεται από τον ίδιο φυσικό αγωγό, δεν θα πούμε εμείς που μας νοιάζει να μειωθεί η ανεργία,ότι αντί να κόβουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματίες εργατικό κόστος, θα πρέπει να κόψουν το κόστος της ενέργειας;

Ολοφάνερο αυταρχισμό προδίδει η χρήση της επιστράτευσης

Όταν έχεις μια σκληρή κυβερνητική πολιτική είναι λογικό να έχεις και μια σκληρή δημοσιογραφική κριτική με δυνατά πρωτοσέλιδα, όπως αυτό της σημερινής «Αυγής». Ο κ. Σαμαράς, πριν από μόλις δύο χρόνια, χαρακτήριζε την απαγόρευση μιας συγκέντρωσης αγροτών σε ένα γαλάζιο μπλόκο στον Προμαχώνα Σερρών, ως «προσφυγή στις χουντικές μεθόδους». Τώρα, πως μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις μεθόδους μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί για τρίτη φορά (μέσα σε 8 μήνες),και μάλιστα προληπτικά, το όπλο της επιστράτευσηςπου είναι ένα νομοθετικό εργαλείο χουντικής επίσης κοπής; Αυτό προδίδει έναν ολοφάνερο αυταρχισμό.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...