Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Αίγυπτο και Γάζα επισκέπτεται ο Κώστας Ήσυχος


Αναχώρησε για την Αίγυπτο και τη Γάζα το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συντονιστής της γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
Κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο, μαζί με την ομάδα εργασίας του ΚΕΑ για τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο ( Κ.Κ. Ισπανίας, Κ.Κ. Γαλλίας, Αριστερό Κόμμα Γαλλίας, Die Linke, Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ)



, θα έχει συναντήσεις με κόμματα της αριστεράς της Αιγύπτου αλλά και εκπροσώπους κόμματων της αριστεράς από άλλες αραβικές χώρες. Στη συνέχεια  η αποστολή του ΚΕΑ θα αναχωρήσει για τη Γάζα, όπου θα έχει συναντήσεις με τις τοπικές ηγεσίες των πολιτικών φορέων της παλαιστινιακής αριστεράς, με κοινωνικούς φορείς αλλά και συγγενείς κρατούμενων στις φυλακές του Ισραήλ.

Σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο, κατά την οποία αυξάνεται η επιθετικότητα του Ισραήλ μετά και τους τελευταίους βομβαρδισμούς στη Συρία η υπόθεση μια ανεξάρτητης Παλαιστίνης, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η αλληλεγγύη και η στήριξη του  δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου