Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Υπόθεση Αλεξανδρόπουλου: «Μια δίκη που δεν έγινε» (το βίντεο της εκδήλωσης)

Μάθετε την συγκλονιστική ιστορία του ακούγοντας τους ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου στην ΕΣΗΕΑ
Βίντεο - Φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας




 




 







 


Πριν 7 χρόνια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Στέλιος Αλεξανδρόπουλος έδωσε τη ζωή του για διαφάνεια και αξιοκρατία στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ο αγώνας και η μνήμη του δικαιώθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην συνείδηση της κοινωνίας, στην ιστορία.

Τον Απρίλη του 2006, ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του από έμφραγμα. Ο θάνατος ήταν άμεσο αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να πολεμήσει ενάντια στην πρακτική διαφθοράς και εμπορίας  της πολυπόθητης ένταξης των επί πτυχίω φοιτητών στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα.

Με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος  υπήρχαν μέχρι και συστατικές επιστολές πολιτικών προσώπων για την επιλογή των ευνοούμενων φοιτητών που ήθελαν να ενταχθούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Μεταξύ αυτών, αποκλείστηκε πτυχιούχος με βαθμό 8,17 στην προεπιλογή, ενώ εισήχθησαν άλλοι με βαθμό χαμηλότερο του 7, υποψήφια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που ήταν υπότροφος στο τρίτο έτος των σπουδών της με βαθμό 7,76 και πτυχιακή εργασία με βαθμό 9 βρέθηκε στην 70η θέση, ενώ «πέρασε» υποψήφιος με βαθμό 6,54 ο οποίος είχε συστατική επιστολή από παράγοντα της αυτοδιοίκησης της περιοχής.
Με βάση όλες τις μαρτυρίες και το ρεπορτάζ του Βήματος, εκείνης της εποχής, οι«τεχνοκράτες» μάχονταν τους «μαρξιστές». Στις 19/4/2006 ο πρύτανης διαβιβάζει στον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο την παραπομπή του (!!) «για δυσφήμηση του πανεπιστημίου» στο πειθαρχικό συμβούλιο των AEI που απαρτίζεται από ανώτατους δικαστές.

Λίγες ημέρες αργότερα ο άτυχος καθηγητής αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στο γραφείο του.


Ομιλητές:
Γιώργος Σταθάκης, Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Βουλευτής.
Ηλίας Νικολακόπουλος, Καθηγητής Παν/μιου Αθηνών.
Χριστόφορος Βερναδάκης, Καθηγητής ΑΠΘ.
Κώστας Κωστόπουλος, Πολιτικός Επιστήμων, φοιτητής Στ. Αλεξανδρόπουλου.
Σωτήρης Τσουκαρέλης, Πολιτικός Επιστήμων, φοιτητής  Στ. Αλεξανδρόπουλου.
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δικηγόρος, Βουλευτής, συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Στ. Αλεξανδρόπουλου.
Θοδωρής Τσούλας, Δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Στ. Αλεξανδρόπουλου.
Συντόνισε η Βάσω Τσακανίκα, πρώην σύζυγος Στέλιου Αλεξανδρόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα:
http://rednotebook.gr/details.php?id=7547
https://enthemata.wordpress.com/2013/02/03/marinadem-3/

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου