Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Μιλούν στο left.gr οι Κατερίνα Ιγγλέζη και Πέτη Πέρκα


Η Χαλκιδική και οι αντιδράσεις των κατοίκων της στα σχεδιαζόμενα μεταλλεία χρυσού στην περιοχή έχουν βρεθεί, χάρις στις κινητοποιήσεις χιλιάδων ανθρώπων, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στο διαδίκτυο (αλλά ακόμα και τα επίσημα ΜΜΕ



εξαναγκάστηκαν να μην αγνοήσουν -τουλάχιστον…- το θέμα).
Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητούν για την προοπτική να δημιουργηθούν μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Μαζί μας είναι δυο γυναίκες καθ’ όλα καταρτισμένες για να μιλήσουν πάνω στο θέμα: η βουλευτίνα Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, και η  Πέτη Πέρκα, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα του ΤΕΕ.

Συζητάμε μαζί τους για τις αντιδράσεις των κατοίκων, τις περιβαντολλογικές επιπτώσεις στα δάση αλλά και στα νερά της περιοχής. Για το ποια είναι η διεθνής εμπειρία (σε περιβαντολλογικές επιπτώσεις-"ατυχήματα") σε ανάλογες περιπτώσεις.
Για το πώς οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν την πιθανότητα λειτουργίας μεταλλείων στην περιοχή τους (τη γνώμη, δηλαδή, έχουν οι ίδιοι, αν είναι «μοιρασμένοι», ή μήπως έχει δημιουργηθεί μια πλειοψηφούσα άποψη).
Για το αν η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει οικονομικό όφελος για το ελληνικό δημόσιο (σε φόρους, αντισταθμιστικά οφέλη) αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Και ακόμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι λέει διαρκώς όχι «σε κάθε επένδυση». Υπάρχει, εν τέλει, τρόπος να γίνει η επένδυση στη Χαλκιδική με ασφάλεια, χωρίς τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και φυσικά με δημόσιο όφελος;

Ακόμα: Τί ρόλο έπαιξαν (και παίζουν) τα ΜΜΕ στην υπόθεση «μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική»;

Αυτά, και αρκετά άλλα, θα βρείτε στην (ενδιαφέρουσα, ελπίζουμε) συνέντευξη που θα παρακολουθήσετε…




left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου