Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Βασανιστήρια: η συνήθης προανακριτική διαδικασία (εξαιρούνται οι χρυσαυγίτες)Ρετουσαρισμένα βασανιστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με γνώσεις photoshop αρχάριου.

Στην εικόνα πάνω βλέπετε για ευνόητους λόγους μόνο ένα επίμαχο μέρος από τη φωτογραφία ενός συλληφθέντα για τη ληστεία στην Κοζάνη, έτσι όπως παρουσιάστηκε από το site της αστυνομίας.

Και μόνο η απόπειρα της αστυνομίας να κρύψει τις πληγές ή τους μώλωπες των συλληφθέντων αποδεικνύει την ενοχή της. Ότι δηλαδή πρόκειται για βασανισμό κρατουμένων και όχι για τραυματισμό επάνω στην προσπάθεια της σύλληψής τους, όπως σίγουρα θα ισχυριστούν.

Για τους κατηγορούμενους της άγριας δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν τις προάλλες, όχι μόνο δεν δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες τους αλλά δε συνυπολογίστηκε ούτε η κατηγορία του ρατσιστικού κινήτρου. 

Σε άλλη φωτογραφία - όπως επισημαίνει χρήστης του facebook - είναι, επίσης, εμφανές το photoshop, που κρύβει το χέρι του αστυνομικού που κρατάει τον συλληφθέντα από τα μαλλιά. Εμφανέστατα είναι τα σημάδια άγριου ξυλοδαρμού και στους άλλους δύο συλληφθέντες, παρά την απόπειρα εξαφάνισης τους με ερασιτεχνικό photoshop. 

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης. Οι τέσσερις συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. 

Πηγές: Jungle-Report, Alterthess ,left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...