Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσιογράφοι, ΜΜΕ και διαπλοκή


Συνέντευξη του Δ. Τρίμη στο left.gr
Συζητάμε με τον Δημήτρη Τρίμη, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, σχεδόν για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συζητάμε για τη διαπλοκή των αφεντικών των ΜΜΕ με την πολιτική εξουσία, τα χαριστικά δάνεια, τις μεσαιωνικές (πλέον…) σχέσεις εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Ο Δημήτρης Τρίμης είναι από εκείνους που τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα σε χαλεπούς καιρούς. Η ανάδειξή του ως προέδρου της ΕΣΗΕΑ ήταν ό,τι πιο παρήγορο έχει γίνει στο χώρο του συνδικαλισμού των δημοσιογράφων. 

Ο Δημήτρης Τρίμης υπήρξε μέλος της ομάδας Ιός της Ελευθεροτυπίας που, κυριολεκτικά, χωρίς καμιά υπερβολή, γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά απλών αναγνωστών και δημοσιογράφων στο τι σημαίνει έντιμη και μάχιμη δημοσιογραφία.

Οι δημοσιογράφοι είναι από τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί βαρύτατα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δημοσιογράφοι δεν είναι μόνο οι χρυσοπληρωμένοι άνκορμαν-γκεμπελίσκοι της ελληνικής τηλεόρασης (εδώ, άλλωστε, η λέξη πρέπει να μπει με εισαγωγικά). Είναι η πλειονότητα των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους έντιμα, πολλές φορές ανασφάλιστοι και με μπλοκάκια.





Συνέντευξη: Άγγελος Καλοδούκας

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου