Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς Πρετεντέρη και MEGA: "Όλες οι επιχειρήσεις παίρνουν το ίδιο εύκολα δάνεια 98 εκ. ευρώ;"Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον σταθμό για μεροληψία στην κάλυψη της πολιτικής επικαιρότητας.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.

Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

- Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα; 

- Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

- Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ; 

- Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου  ύψους, την  έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;

left.gr
Η εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού Mega διέψευσε σήμερα, με ανακοίνωσή της το γεγονός ότι έλαβε δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ.Οπως τονίστηκε και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το δάνειο που συνάφθηκε με πέντε τράπεζες ήταν ύψους μόλις 10 εκατομμυρίων από τα οποία εκταμιεύθηκαν τα 8,5 εκατομμύρια. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, όπως τονίστηκε, υποθηκεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Κι όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών χθες λίγο μετά τις 12το μεσημέρι η Τηλέτυπος Α.Ε. Φέρεται να έχει γνωστοποιήσει στις αρμιες αρχές του ΧΑ ότι έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ίδια ανακοίνωση είχε μεταδοθεί στις 14.17' από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αριθμό είδησης 12144176.
Και αυτό δεν είχε διαψευσθεί έως σήμερα το βράδυ που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με δική του ανακοίνωση κατά του Mega με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτήν.


Πηγή: iefimerida.gr

Για το Μega λεφτά υπάρχουν!

Τηλέτυπος: Σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ
Τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Τηλέτυπος.
Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...