Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτίμηση και σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων



Του Χρήστου Σίμου

Με τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων και την αποτίμηση των μέχρι τώρα πεπραγμένων θα ασχοληθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

 Με την προετοιμασία της συνεδρίασης θα ασχοληθεί η Συντονιστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα, στις 5 το απόγευμα. Τα θέματα που απασχολούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετίζονται με τη μέχρι τώρα πορεία των κινητοποιήσεων των συνδικάτων και το πώς μπορεί να οργανώσει την παρέμβασή του ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αναβαθμιστούν οι αγώνες των εργαζόμενων, αλλά και με το σχετικό με το παραπάνω θέμα της ακολουθούμενης από πλευράς κυβέρνησης στρατηγικής της έντασης και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα.

Επιπλέον θα γίνει αποτίμηση των πρόσφατων διεθνών επαφών που είχε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας. Ένα ακόμα ζήτημα που θα απασχολήσει τα όργανα του κόμματος είναι η λήψη κινηματικών πρωτοβουλιών με σκοπό την κινητοποίηση των τμημάτων του πληθυσμού που πλήττονται σφοδρά από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική. Η πανελλαδική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αύριο Πέμπτη σε τράπεζες και εφορίες εντάσσεται σ' αυτό το πλαίσιο.

Εξάλλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχολείται ιδιαίτερα με το ενδεχόμενο της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας καθώς, όπως επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως το προσεχές διάστημα οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση για το πρόγραμμα αλλά και για τις πολιτικές συμμαχίες μπαίνει στο προσκήνιο, καθώς οι ζυμώσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα εκτιμάται πως θα οδηγήσουν σύντομα σε μεταβολές του πολιτικού χάρτη της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εργατικών κινητοποιήσεων ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, επεσήμανε (Alpha 989) πως “το κύριο πρόβλημα είναι η εμμονή και η συνέχιση της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής. Οι πολιτικές αυτές διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα. Οι κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εργασίας είναι σημαντικές για να αλλάξει η πολιτική”.

Σε σχέση με το θέμα των συμμαχιών τόνισε πως η συγκυρία είναι ρευστή και είναι "πολύ πιθανό να δώσει νέα σχήματα που μπορούν να δώσουν μια πλειοψηφία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ”. "Θα ανοιχτούμε και σε άλλους χώρους και προφανώς -γιατί όχι;- και σε προσωπικότητες” τόνισε στον Real FM ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα.

 

Παρέμβαση στις τράπεζες και τις εφορίες

Σε πανελλαδική παρέμβαση σε τράπεζες και εφορίες θα προχωρήσουν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, ημέρα πληρωμής των συνταξιούχων. Στόχος της παρέμβασης είναι αφενός η κινητοποίηση των συνταξιούχων με αιχμή τις συνεχείς περικοπές που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους αλλά και τα χαράτσια και την επιβολή επιπλέον φόρων, τα οποία έχουν μειώσει δραστικά τα εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο. Αφετέρου η παρέμβαση στις εφορίες έχει στόχο την κινητοποίηση των εργαζόμενων, των αγροτών και των μικρομεσαίων, καθώς ο νέος φορολογικός νόμος οδηγεί τις συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες σε περαιτέρω οικονομική δυσπραγία και επιτείνει το αδιέξοδο της οικονομίας της χώρας.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου