Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Ακυρώστε την αποστολή ελλήνων στρατιωτικών στο Μάλι



Είναι επικίνδυνο αλλά και αδιανόητο ακόμη μια φορά η Ελλάδα να μετατρέπεται σε "ουραγό -σύμμαχο" σε μια πολυεθνική πολεμική και τυχοδιωκτική περιπέτεια που αποσκοπεί στην επιστροφή των αποικιοκρατών στο πολύπαθο Μάλι, τονίζει το Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:

Η ευρωπαϊκή και αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι απειλεί να μετατρέψει την ζώνη της Σαχάρας σε ένα νέο Αφγανιστάν, με απόλυτη καταστροφή για τους λαούς της περιοχής. Πρέπει να σταματήσει αμέσως.

«Είναι επικίνδυνο αλλά και αδιανόητο ακόμη μια φορά η Ελλάδα να μετατρέπεται σε "ουραγό -σύμμαχο" σε μια πολυεθνική πολεμική και τυχοδιωκτική περιπέτεια που αποσκοπεί στην επιστροφή των αποικιοκρατών στο πολύπαθο Μάλι. 

Η απόφαση της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης να εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο του Μάλι θα εμπλέξει την πατρίδα μας σε μια αμφιβόλου χαρακτήρα πολεμική περιπέτεια, η όποια μπορεί να κλιμακωθεί και να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες σε μια παγκοσμιοποιημένη μιλιταριστική νοοτροπία, που αναπτύσσεται και γιγαντώνεται συνεχώς από τις μεγάλες δυνάμεις και απ' όπου η χώρα μας με την εμπλοκή της δεν έχει κανένα συμφέρον, άμεσα, μεσοπρόθεσμα ή στρατηγικά.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στο Μάλι και να μην συμμετέχει σε καμία άλλη κλιμάκωση σε μια περιοχή του κόσμου, απ' όπου διαφαίνεται ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σχεδιάζουν την έναρξη νέων σφαιρών επιρροής, με νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. Η πρόσφατη περιπέτεια στην Αλγερία, με την ομηρία δεκάδων πολιτών άλλων χωρών, αποδεικνύει πόσο εκρηκτική  και επικίνδυνη μπορεί να αποβεί και για την  Ελλάδα η ανάμειξή της».

Οι λαοί της Αφρικής μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα της ηπείρου τους. Αρκετά πια με την "εκπαίδευση" από παλαιούς και νέους αποικιοκράτες. 

***
Να θυμίσουμε ότι η ΕΕ στέλνει «εκπαιδευτές» στο Μάλι. Η σχετική είδηση:

Τις τελευταίες μέρες η Γαλλία έχει επέμβει στρατιωτικά στην πρώην αποικία της, το Μάλι, για να ανακόψει την προέλαση ισλαμιστών ανταρτών στην πρωτεύουσα Μπαμάκο και να βοηθήσει τον κυβερνητικό στρατό να ανακαταλάβει θέσεις και πόλεις στην πλούσια, σε ουράνιο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και χρυσό, χώρα της δυτικής Αφρικής. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ΕΕ συμφώνησε και η Ελλάδα να στείλει τρεις εκπαιδευτές στη φλεγόμενη αυτή τη στιγμή περιοχή. Δεν έχουν καθοριστεί, ωστόσο, οι αρμοδιότητες ούτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της εκπαίδευσης αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση οι Ευρωπαίοι έχουν στόχο να συνδράμουν στην εκπαίδευση τόσο των κυβερνητικών στρατευμάτων στο Μάλι όσο και εκείνων των γειτονικών χωρών.

(πηγή: Το Βήμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου