Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Τα 'σύγχρονα ορυχεία' του μετρό και οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένωνΣυνέντευξη για την απεργία των εργαζομένων στο μετρό

Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητά με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλο. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό μιλά για τις συνθήκες εργασίας (αποκαλεί τη δουλειά στο μετρό ως «τα σύγχρονα ορυχεία»), τις «εργασιακές ασθένειες» που πλήττουν τους εργαζόμενους. 

Μας αποκαλύπτει τις πραγματικές αποδοχές του μέσου εργαζόμενου στο μετρό, οι οποίες απέχουν παρασάγγες από τις διατυμπανισμένες από τους γκεμπελίσκους των ΜΜΕ «υψηλές αποδοχές μιας εργατικής αριστοκρατίας».


Ακόμα, μας λέει τη γνώμη του, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στις ακροδεξιές πολιτικές επιστράτευσης της κυβέρνησης. Τις προσπάθειες συντονισμού διάφορων σωματείων εργαζομένων για συλλογική δράση και αντιμετώπιση των εξοντωτικών επιλογών κυβέρνησης-αφεντικών. Δείτε, αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα, περίπου εικοσάλεπτη μικρή συνέντευξη.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...