Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Αλλάξτε τις αποφάσεις σας - Φθηνό πετρέλαιο για τους πολίτες τώρα


Κοινή δήλωση των Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και υπεύθυνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο με θέμα την όψιμη κυβερνητική ανησυχία για τους ρύπους που παράγουν τζάκια και ξυλόσομπες.


«Αλλάξτε τις αποφάσεις σας - Φθηνό πετρέλαιο για τους πολίτες τώρα»

Οι όψιμα ανησυχούντες κυβερνητικοί  παράγοντες για το περιβάλλον, λόγω της αύξησης των ρύπων και αιθαλομίχλης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που αναγκάζονται οι πολίτες των μεγάλων πόλεων να χρησιμοποιούν για να μη πεθάνουν από το κρύο, έχουν έναν και μοναδικό δρόμο για να  αποδείξουν ότι δεν είναι υποκριτές για μια ακόμη φορά. Έστω και τώρα, «στο και δέκα», οφείλουν να ανακαλέσουν την εγκληματική τους απόφαση με την οποία αύξησαν σε εξωπραγματικά επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και να τον επαναφέρουν στις τιμές, τουλάχιστο, του 2010. Διαφορετικά οι ρύποι θα χτυπάνε κόκκινο, η ανεξέλεγκτη και παράνομη υλοτομία θα αυξάνεται και οι άνθρωποι θα ξεπαγιάζουν καθημερινά, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή  τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλεί –και πάλι- τους κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τις αδιέξοδες και εγκληματικές τους επιλογές και να δώσουν τη δυνατότητα στους δοκιμαζόμενους πολίτες από τη σκληρή, αντιλαϊκή και οικονομική κυρίαρχη πολιτική, να ζεσταθούν με φθηνό πετρέλαιο. 
Επίσης, οι κυβερνώντες είναι ώρα να σταματήσουν το «παραμύθι» ότι τάχα η απόφαση της αύξησης του ΕΦΚ πάρθηκε για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο του  πετρελαίου. Οι τρόποι να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχουν και είναι γνωστοί, η πολιτική βούληση λείπει.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...