Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Λογοκρισία και ενημέρωση στην εποχή του Μνημονίου



Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η εκδήλωση Δημοσιογράφων ενάντια στην λογοκρισία

Εκβιάζουν, φιμώνουν, λογοκρίνουν, συκοφαντούν.  Τα media της διαπλοκής και μια δράκα μεγαλόσχημων εντεταλμένων δημοσιογράφων βάζουν στο στόχαστρο τους αγώνες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους. Οι μηντιάρχες-ολιγάρχες έχουν επιβάλλει τέτοια ομοφωνία υπέρ των μνημονίων στα μέσα που ελέγχουν που θα έκανε ακόμα και το καθεστώς της Βόρειας Κορέας να κοκκινίζει!

Ωστόσο…

…υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που αντιστέκονται. Που ακόμα τιμούν το επάγγελμά τους, που σηκώνουν το ηθικό ανάστημά τους απέναντι στα αφεντικά και τους ευρισκόμενους σε διατεταγμένη υπηρεσία λακέδες τους.


Την Τετάρτη 9/1/2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Φλοράλ, στα Εξάρχεια, για τη λογοκρισία και την ενημέρωση την εποχή του Μνημονίου. 

Μίλησαν αρχικά οι Σόνια Χαϊμαντά, Κώστας Αρβανίτης και Δημήτρης Τρίμης. Ακολούθησαν πολλοί ομιλητές -η εκδήλωση άλλωστε πραγματοποιήθηκε για να ακουστούν όσοι αποκλείονται από τα ΜΜΕ της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δυστυχώς δεν ήταν τεχνικά δυνατόν να βιντεοσκοπήσουμε όλους όσους παρέβηκαν στη συζήτηση.

Αξίζει να παρακολουθήσετε τους τρεις ομιλητές .



Αλλά, δείτε οπωσδήποτε, τη συγκλονιστική μαρτυρία των δυο απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος (το δεύτερο βίντεο - Λογοκρισία και ενημέρωση, ΜΜΕ και απεργοί). Στο ίδιο βίντεο  ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος αποκαλύπτει τον βρόμικο πόλεμο εναντίον του από πληρωμένες πένες των βαρόνων των ΜΜΕ.



Στο τρίτο βίντεο (Λογοκρισία και ενημέρωση, ΜΜΕ και κοινωνικά δικαιώματα), ακτιβιστές-εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων αποκαλύπτουν πως τα ΜΜΕ αποκρύπτουν γεγονότα και εξευτελίζουν ανθρώπους.



Στο τέταρτο βίντεο (Λογοκρισία και ενημέρωση, παρεμβάσεις βουλευτών) η Κατερίνα Ιγγλέση μας μιλά για το κίνημα για τη σωτηρία της Χαλκιδικής, ενώ η Βασιλική Κατριβάνου κάνει μια μικρή, αλλά ουσιαστική, παρέμβαση.



Βίντεο-κείμενα: Άγγελος Καλοδούκας 

πηγή:left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου