Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4/1/2013, στις 4.00 μ.μ στην ΑΣΟΕΕΤην Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, στις 4 μ.μ. στην Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ.Την Παρασκευή 28/12 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στους χώρους της ΑΣΟΕΕ.

Αρχικά δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους μικροπωλητές έξω από την ΑΣΟΕΕ συλλαμβάνοντας 16 εξ αυτών. Στη συνέχεια μπήκαν στη σχολή και κατέβηκαν στο υπόγειο όπου παραβίασαν τα πολιτικά στέκια των αριστερών σχημάτων του ΦΣ ΑΣΟΕΕ (Α.Ρ.Εν.Α. και ΡΑΣ-ΕΑΑΚ) καθώς και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ. Έκαναν έλεγχο, τράβηξαν φωτογραφίες, έκλεψαν αντικείμενα ενώ ξήλωσαν όλη την υποδομή του 98FM που στεγαζότανε στο χώρο. Ως μια πρώτη αντίδραση καλείται αυτή η πορεία.

Απόφαση ΔΣ του ΦΣ ΑΣΟΕΕ για την εισβολή της αστυνομίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ» καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τηναπρόκλητη και προβοκατόρικη εισβολή, καθώς και για την πολύωρη παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέα, στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων κατέλυσε το άσυλο , με πρόσχημα την πάταξη του παραεμπορίου, παρακάμπτοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φορείς της. Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν παρέμειναν για 6 ώρες στο ίδρυμα, σε μια προσπάθεια εύρεσης «ενοχοποιητικών τεκμηρίων», στοχοποιώντας τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο Σύλλογο Φοιτητών. Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου από αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας μέχρι γραφεία καθηγητών και φοιτητικών οργανώσεων, αντιμετωπίζοντας το σύνολο της κοινότητας ως υπόπτους τέλεσης εγκληματικών ενεργειών. Το ίδρυμα έκτοτε παραμένει αποκλεισμένο από άνδρες των ΜΑΤ και εμποδίζεται η είσοδος στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι σάκοι με τα εμπορεύματα των μικροπωλητών στη σχολή, ο τρόπος που τα παρουσίασαν και η προπαγάνδα για την ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου είναι προφάσεις. Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία ήθελαν να πατάξουν το παραεμπόριο θα στρέφονταν ενάντια στα κυκλώματα που εισάγουν και διοχετεύουν αυτά τα εμπορεύματα στην αγορά και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες μικροπωλητές. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι αυτά που πουλάνε οι μικροπωλητές τα φτιάχνουν μόνοι τους σε δικές τους επιχειρήσεις μέσα η έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Η προσχηματική αυτή εισβολή της αστυνομίας έχει ως απώτερο στόχο την κατάλυση του Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου και τη μετατροπή του σε μοχλό κοινωνικής χειραγώγησης, αντί να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής χειραφέτησης. Επιπλέον μέσω της καταστρατήγησης του ασύλου και της τρομοκράτησης όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, προωθείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις. Προφανώς και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλάεντάσσεται στην ευρύτερη κυβερνητική επίθεση στη ζωή, τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων για μόρφωση και για δουλειά , τη στιγμή που καταργείται η φοιτητική μέριμνα, γιγαντώνεται η ανεργία και εκθεμελιώνονται τα εργασιακά δικαιώματα, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Τέλος καταγγέλλουμε τις πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ που για ακόμα μία φορά με τη στάση τους βάλανε πλάτη στο κυβερνητικό σχέδιο και δεν υπερασπίστηκαν το άσυλο και τις ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να παλέψουμε για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα και να διαμορφώσουμε το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο με βάση τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ.


Ανακοίνωση της Α.Ρ.ΕΝ.Α. (Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ) για την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα και η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλο ένα δώρο στη Χρυσή Αυγή. Μπάτσοι όλων των ειδών με εντολή εισαγγελέα και παρουσία της Πρυτανικής Αρχής του πανεπιστημίου, εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ με  πρόσχημα την ΄΄πάταξη του παραεμπορίου΄΄, και προχώρησαν στο προαύλιο σε  προσαγωγές 16 μεταναστών και σε κατασχέσεις της πραμάτειας ορισμένων. Στην συνέχεια άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά στο Υπόγειο τα στέκια πολιτικών συλλογικοτήτων παραβιάζοντας τα. Μεταξύ αυτών και το δικό μας στέκι, ενώ έκλεψαν και τον εξοπλισμό του κινηματικού ραδιοσταθμού 98FM. Σαν να μην έφτανε αυτό με την παρουσία καναλιών βιντεοσκόπησαν την “τρομερά επιτυχημένη” αστυνομική τους επιχείρηση για το απαραίτητο τρομοshow στα δελτία των 8, λες και πρόκειται για σημείο εγκλήματος!  Ή μάλλον γιατί την έμπρακτη αντίσταση στις πολιτικές τους θέλουν να την καταστήσουν πλέον έγκλημα. Θέλουν να φιμώσουν όποιον αντιδρά και να δημιουργήσουν προηγούμενο καταστολής οποιασδήποτε φοιτητικής κινητοποίησης. Υπό το πρίσμα αυτό η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ μας αφορά όλους και όλες.

το πρόσχημα του παρεμπορίου

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Η παρουσία μεταναστών μικροπωλητών στην ΑΣΟΕΕ είναι χρόνια ενώ η παρουσία των ΜΑΤ και η στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για όλα τα δεινά ξεκίνησε από πέρυσι, στον 2ο χρόνο Μνημονίου. Δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο… Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση  στοχοποιεί  τόσο έντονα τους μετανάστες μικροπωλητές και γιατί ειδικά τώρα, σε εποχή Μνημονίου; Γιατί στοιβάζονται τόσοι άνθρωποι στην Αθήνα και ποιους ωφελεί αυτό;

Πριν την κρίση οι μετανάστες περνούσαν σχεδόν απαρατήρητοι γιατί  οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι Έλληνες εργοδότες τους χρειάζονταν ως φτηνό εργατικό δυναμικό και πλούτιζαν από αυτούς αφήνοντας τους χωρίς δικαιώματα. Τώρα σε εποχή κρίσης και Μνημονίου έχουν μετατραπεί σε “λαθραίους” που “δεν χωράνε” και πρέπει να φύγουν. Η κυβέρνηση θα πει ότι φταίνε οι μετανάστες για να στρέψει σε αυτούς την προσοχή μας. Να μην ασχολούμαστε με το Μνημόνιο που μας οδηγεί στην φτώχεια και την ανεργία. Λες και οι πλανόδιοι μικροέμποροι κλείνουν τα μαγαζιά και όχι οι πολιτικές της κυβέρνησης. Λες και δεν υπήρχαν μικροέμποροι στην Ελλάδα σε παλιότερες εποχές φτώχειας. Λες και οι μπάτσοι που τους αναθέτει το κράτος να πατάξουν το παρεμπόριο δεν είναι αυτοί που το τροφοδοτούν συμμετέχοντας στα κυκλώματα. Λες και η φοροδιαφυγή του μετανάστη μικροπωλητή είναι σημαντικότερη από την φοροδιαφυγή των εφοπλιστών  και των μεγάλων επιχειρήσεων στην οποία οι κυβερνώντες κάνουν τα στραβά μάτια. Και οι ίδιοι οι μικροπωλητές είναι άνθρωποι, όχι αριθμοί και η δραστηριότητα τους αποτελεί το έσχατο μέσο επιβίωσης τους  και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Στεκόμαστε δίπλα τους γιατί  καταλαβαίνουμε ότι η θέση τους ως μετανάστες σύντομα μπορεί να είναι και η δική μας θέση. Έτσι η αλληλεγγύη στην πράξη και η στήριξη αυτών των ανθρώπων είναι αυτονόητη και δεν πάμε βήμα πίσω. Πολεμάμε την εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους.

η κυβέρνηση τρομοκρατεί από τα δελτία των 8

Στη περίπτωση αυτή βέβαια το παρεμπόριο λειτούργησε και ως πρόσχημα, όπως ακριβώς και η υποτιθέμενη διακίνηση ναρκωτικών στη Βίλλα Αμαλίας. Η επιχείρηση είχε εξ αρχής ως σκοπό την εισβολή στα πολιτικά στέκια. Γι' αυτό κλήθηκε ο εισαγγελέας, γι' αυτό ο πρύτανης άδειασε από πριν τη σχολή και βρισκόταν στο χώρο, γι' αυτό επέλεξαν τη περίοδο των διακοπών ώστε να μην υπάρχει κόσμος ν'αντιδράσει. Οι μικροπωλητές με τα προϊόντα τους μπήκανε στο προαύλιο και η πόρτα της σχολής ήταν κλειστή. Η αστυνομία όμως πήγε στο υπόγειο. Όποιος δεν βλέπει τη πολιτική στοχοποίηση απλά εθελοτυφλεί. 

Η αστυνομική εισβολή ήταν μια προσπάθεια να πληγεί ένας ακόμα χώρος της περιοχής που αντιστέκεται στην επέκταση της δράσης της Χρυσής Αυγής, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται. Αλλά η  επίθεση  δεν έγινε μόνο γι' αυτούς που την υπέστησαν αλλά και  γι'αυτούς που την είδαν. Έγινε για να δούνε όλοι τι θα παθαίνει όποιος αντιστέκεται. Πως αλλιώς θα μπορούσε να σταθεί μια τέτοια αντιλαϊκή πολιτική παρά με το φόβο της καταστολής; 

Έτσι στήθηκε ένα ακόμα τρομοshow με 300 μπάτσους όλων των ειδών και με τα κανάλια να δίνουν ρεσιτάλ παραπληροφόρησης. Κάθε  έμπρακτη αντίθεση στη βία του κράτους μεταφράζεται ως τρομοκρατία, κάθε  προσπάθεια έκφρασης διαφορετικού λόγου μεταφράζεται ως περιθωριακή προπαγάνδα. Ο ίδιος ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας ήρθε εσπευσμένα από τη Κέρκυρα για να συμμετάσχει στο show από το κεντρικό δελτίο του MEGA. Το ίδιο κανάλι είπε ακόμα   και για αποθήκη  παρεμπορίου στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ. Όσοι γνωρίζουν έστω  και ελάχιστα τη σχολή και τους χώρους της απλά γελάνε. Γι αυτό και δεν υπάρχει και από την αστυνομία  φωτογραφία αυτής της φανταστικής αποθήκης. Και μιλάνε ποιοί; Τα παπαγαλάκια του Μπόμπολα, τα ξεπουλημένα ρεμάλια που σήμερα  καταδικάζουν  το Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ (καθηγητής στην  ΑΣΟΕΕ κι αυτός) ενώ πριν 2 χρόνια τον εκθειάζαν συνεχώς. 

να συνηθίσουμε το φόβο

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται η αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ. Την είχε ξανακαλέσει ο πρύτανης όταν ο Φοιτητικός Σύλλογος έκανε μονοήμερη κατάληψη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα ΜΑΤ πάει ένας χρόνος που έχουν κατασκηνώσει έξω από την ΑΣΟΕΕ ενώ οι συμμορίες της ΔΕΛΤΑ έχουν εισβάλει ήδη δύο φορές μέσα στους χώρους τη σχολής. Πάντα υποτίθεται παρά τις εντολές. Κοινές επιθέσεις με χρυσαυγίτες, δακρυγόνα, κρότου λάμψης μέσα στη σχολή και στο προαύλιο, ακόμα και απειλή με όπλο. Ασφαλίτες που τσεκάρουν συνεχώς όποιον προσέρχεται στη σχολή. Σκηνικό που θυμίζει  άλλες εποχές. Εποχές που κάποιοι νοσταλγούν. Και σε αυτούς του νοσταλγούς ανοίγει το δρόμο η υπάρχουσα κυβέρνηση. Η αστυνομία φυλακίζει και βασανίζει αντιφασίστες ενώ στις επιθέσεις των ναζί κλείνει τα μάτια. Βαφτίζουν τους εαυτούς τους μετριοπαθείς και κέντρο λέγοντας ότι πολεμούν τα άκρα αλλά το ένα από αυτά το στηρίζουν και το προστατεύουν ολοφάνερα.

Η καθημερινή παρουσία ΜΑΤ έχει ένα στόχο: να μας κάνει να εθιστούμε, να συνηθίσουμε στην παρουσία  τους , να συνηθίσουμε στον φόβο. Να μην ασχολούμαστε με οτιδήποτε  γίνεται στην κοινωνία λες και το Πανεπιστήμιο είναι αποκομμένο από αυτή, να ερχόμαστε στα μαθήματα μας (όσο ακόμα γίνονται) και να φεύγουμε. Να μην συζητάμε, να μην δρούμε. Μας θέλουνε σκυφτούς, άβουλους και πειθήνιους να δεχόμαστε το οτιδήποτε. Θα τους αφήσουμε;

άνομος ποιος;

Και όσο για το ότι μας κατηγορούν για άνομους: Αν νόμος είναι οι μισθοί πείνας, αν νόμος είναι η καταστολή των ΜΑΤ, αν νόμος είναι η ασυλία των πλουσίων από τους φόρους , αν νόμος είναι το ξεπούλημα της χώρας, αν νόμος είναι το χαράτσι, αν νόμος είναι τα κρατικοδίαιτα χουντοκάναλα τότε ναι είμαστε υπερήφανα άνομοι. Όπως άνομοι ήταν όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, στη λευκή τρομοκρατία της δεξιάς, στην κατοχή. Όπως άνομοι είναι όποιοι αντιστέκονται σε κάθε εξουσία που φτιάχνει και ερμηνεύει τους νόμους κατά πως τη βολεύουν. 

Βρισκόμαστε στη μέση ενός οικονομικού πολέμου. Μπορεί κανείς να δει τα θύματα του ν'αργοπεθαίνουν σε κοινή θέα στους δρόμους της πόλης ενώ άλλα να δίνουν απότομο τέρμα μόνα τους στη ζωή τους. Κάποιοι κάνουν ακόμα πως δεν καταλαβαίνουν. ΔΝΤ, ΕΕ, εργοδότες, μιντιάρχες, κυβερνήσεις, ξένες και ντόπιες ελίτ μας απομυζούν για να συνεχίσουν να πλουτίζουν. Όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για συλλογικό αγώνα για να μη ζήσουμε μίζερες ζωές μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και τον αυταρχισμό ας αναλάβουν δράση τώρα. Η εξουσία δείχνει τα δόντια της, ας τους δείξουμε και εμείς ότι η αλληλεγγύη μας είναι πιο δυνατή από τα γκλοπ τους.

 

πορεία διαμαρτυρίας 

Παρασκευή 4/1/13 στις 16:00 στην ΑΣΟΕΕ

                          

 Υ.Γ.  Όσο για το πρύτανη ,που  προφανώς είχε ρόλο στην εισβολή, είναι ένας κολαούζος του ΠΑΣΟΚ, ένα φερέφωνο της εκάστοτε εξουσίας. Από ,υποτίθεται, αρνητής του νόμου   Διαμαντοπούλου έχει φτάσει να κάνει πράγματα που ούτε επί χούντας δεν   δεχόντουσαν να κάνουν οι πρυτάνεις. Κομμάτι κι αυτός τηςκλίκας,  παρέα με τον Κολλιτζά, τον Αλογοσκούφη, τον  Παπακωσταντίνου δεν έχει  πια τίποτα να προσφέρει στο δημόσιο  πανεπιστήμιο.  Είναι ανεπιθύμητος!  Ας μείνει στο ΣΚΑΙ του φίλου του Αλαφούζου να κάνει δηλώσεις ολημερίς.

 

απελευθέρωση των προσαχθέντων μεταναστών

άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ

αλληλεγγύη στη Βίλλα Αμαλίας

κάτω τα χέρια σας από το πανεπιστημιακό άσυλο

Α.Ρ.ΕΝ.Α. 

Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ

www.arena-asoee.gr

Αφίσα.Αν σταματούσαν να μας οργίζουν


Το κάλεσμα του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Όσο πιο φανερή γίνεται στην ελληνική κοινωνία η  χρεοκοπία της πολιτικής  της τροϊκανής κυβέρνησης και όσο πιο πολύ αυτή κλυδωνίζεται από σκάνδαλα όπως αυτό της λίστας Λαγκάρντ,  τόσο πιο λυσσασμένα προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία. Όσο πιο φανερό γίνεται ότι ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους για να τα τσεπώσουν οι ίδιοι, τόσο περισσότερο οι μηχανισμοί καταστολής επιτίθενται στο κοινωνικό σώμα και κυρίως στη νεολαία εισβάλλοντας σε αυτοδιαχεριζόμενους χώρους, καταλήψεις αλλά  και σε πανεπιστήμια.

Μέσα στις Γιορτές, στην ΑΣΟΕΕ  αστυνομία μαζί με τα γνωστά κανάλια-φερέφωνα που λυμαίνονται τις δημόσιες συχνότητες χωρίς να πληρώνουν ούτε ευρώ, έστησαν ένα απο τα γνωστα τηλεσώου (είχε προηγηθεί η Villa Amalias) για να τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη νεολαία και να κάμψουν μια ακόμα εστία αντίστασης απέναντι στη ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής.

Αυτοί επενδύουν στην πειθάρχηση, τη χειραγώγηση, το φόβο  και τη συνεργασία με την ακροδεξιά για να περάσουν την πολιτική της φτώχειας, του ξεπουλήματος και της καταστολής. 

Εμείς επενδύουμε στους αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης για να αλλάξουμε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Κάτω τα χέρια σας από τη νεολαία.

Όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4/1/2013, στις 4.00 μ.μ στην ΑΣΟΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...