Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

«Αριστερά και εξουσία στον 21ο αιώνα»: εκδήλωση-παρουσίαση στις 5/2«Αριστερά και εξουσία στον 21ο αιώνα»: Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Το Διαρκές 1917» στο floralΤην Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο καφέ floral (Θεμιστοκλέους 80, πλ. Εξαρχείων), το Red Notebook παρουσιάζει το βιβλίο «Το Διαρκές 1917», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Τίτλος της εκδήλωσης «Αριστερά και εξουσία στον 21ο αιώνα», και ομιλητές οι: Αναστασία Ματσούκα (γρ. Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΝ), Πέτρος Σταύρου (οικονομολόγος), Κώστας Γούσης (πολιτικός επιστήμονας-Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση) και Δημήτρης Μπελαντής (νομικός-συγγραφέας)  

Για το βιβλίο:

Βιβλίο του Red Notebook: Το Διαρκές 1917

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ

Μπορεί να ηττήθηκε, να συκοφαντήθηκε, να μετατράπηκε γρήγορα στο αντίθετό της. Πριν όμως γίνουν αυτά, η Οκτωβριανή Επανάσταση συνέβη - προς απογοήτευση των προπαγανδιστών του αιώνιου, «αυτονόητου» καπιταλισμού. Έναν αιώνα περίπου μετά, τόσο η καπιταλιστική κρίση και τα τέρατα που γεννά, όσο και ο νέος δημοκρατικός και κομμουνιστικός πειραματισμός σε κάθε γωνιά της γης, μαρτυρούν ότι το 1917 παραμένει μια διαρκής πηγή έμπνευσης, μια αναπόφευκτη αναφορά για όσους σκέφτονται και δρουν στο πλαίσιο των κινημάτων για την ισότητα, την ελευθερία και την παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτός ήταν ο λόγος που το Red Notebook επιχείρησε να «ξαναδιαβάσει» τον Οκτώβριο του 1917 –κι αυτός είναι ο λόγος για το βιβλίο που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις ΚΨΜ.


Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα που έγραψαν οι: 
Χρήστος Λάσκος, Χρήστος Σίμος, Νικόλας Βαγδούτης, Νάσος Ηλιόπουλος, Θανάσης Τσακίρης, Αλίκη Κοσυφολόγου, Λίνα Θεοδώρου, Εύη Πάτκου, Ελένη Λάλου, Τάσος Μπέτζελος, Μίκαελ Λεβί, Φερνάντο Κλαουντίν, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, Νικόλας Σεβαστάκης, Μαρία Ιορδανίδου, Φώτης Μπενλίσοϊ, Μαρκ Φερό, Παναγιώτης Σωτήρης, Αριστείδης Μπαλτάς, Άγγελος Ελεφάντης

Συγγραφέας: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...