Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Rui FalcãoΚατηγορηματικά αντίθετη στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, εμφανίστηκε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας, κατά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.


Οι δηλώσεις

Rui  Falcão: Σας υποδεχόμαστε με μεγάλη τιμή και θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό  που υποφέρει από την κρίση.  Έχοντας ως προηγούμενο  την αντιμετώπιση  της κρίσης στην Βραζιλία και την μάχη ενάντια στον φιλελευθερισμό, δέκα χρόνια στην κυβέρνηση με τον Λούλα και την Ρούσεφ, εκφράζουμε την πρόθεσή μας οι επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με το PT (Κόμμα των Εργαζομένων) να μπορούν να ενδυναμωθούν οι σχέσεις αλληλεγγύης και να μπορούμε να εφαρμόσουμε μια αλληλέγγυα πολιτική ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης. 

Επιθυμούμε το κόμμα μας να μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την εμπειρία του κόμματός σας για μια καλύτερη ζωή για τον ελληνικό λαό όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση και μέρισμα στην ανάπτυξη. 


Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον πρόεδρο και την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας και κυρίως να μας δώσουν την εμπειρία τους για το πως κατάφεραν πριν δέκα χρόνια να παραλάβουν μια χώρα στα πρόθυρα μιας μεγάλης κοινωνικής κρίσης, που είχε οδηγηθεί από την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελευθέρων πολιτικών, και να την οδηγήσουν σε μια συντεταγμένη κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με αναδιανομή του πλούτου, αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και  μια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης  με επιμονή σε αναπτυξιακές πολιτικές. 

Η δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες, αλλά κυρίως να μεταφέρουμε από τη μακρινή Λατινική Αμερική στην Ευρώπη το μήνυμα  ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο, δηλαδή η ακραία βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν αποτελεί μονόδρομο, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και κρίσιμο μήνυμα. 

Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε έναν πολύπλοκο κόσμο να έχουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στις προσπάθειές μας, μιας σημαντικής δύναμης στην παγκόσμια οικονομία και μιας πολιτικής δύναμης -εδώ στην Λατινική Αμερική -του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων, που στηρίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...