Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το αποφασιστικό βήμα



Οι επόμενοι μήνες θα αποδειχθούν κρίσιμοι για την υπεράσπιση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και την απόκρουση αυταρχικής επίθεσης.


Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ένα αποφασιστικό βήμα του κόμματος για την οργανωτική - πολιτική συγκρότηση και την προγραμματική επάρκειά του, σε μια στιγμή που ο λαός αξιώνει από την Αριστερά να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσει τον εθνικό και κοινωνικό κατήφορο. Με αυτή την έννοια η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη δεν είναι γεγονός εσωκομματικού ενδιαφέροντος, αλλά παράγει πολιτική και αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Η Αριστερά βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων, αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας για τη δημοκρατική ανατροπή. Είναι, λοιπόν, κατανοητή η χθεσινή σπασμωδική αντίδραση της κυβέρνησης και της Ν.Δ.


Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα τη Διακήρυξη και την Πολιτική Απόφαση. Κοινός τόπος, ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν, είναι η σταθερή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για μια αριστερή κυβέρνηση, που θα σταματήσει την κοινωνική χρεωκοπία και θα προωθήσει βήμα - βήμα την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη δημοκρατική αναγέννηση και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας.


Ο Αλ. Τσίπρας προσδιόρισε τον χαρακτήρα του νέου κόμματος: αριστερό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό. Ως προς τις ιστορικές καταβολές, τον ορίζοντα αξιών, το πρόγραμμά του, την κοινωνική - ταξική απεύθυνσή του, την εσωτερική οργάνωση, καθώς και τη σχέση του με την κοινωνία. Πάνω από 3.000 σύνεδροι, από διαφορετικές ιστορικές προελεύσεις της ευρύτερης Αριστεράς, του οικολογικού χώρου και των κινημάτων, άνθρωποι του καθημερινού αγώνα, μετέφεραν στη Συνδιάσκεψη τις αγωνίες του λαού στην εποχή του Μνημονίου, αλλά και την αποφασιστικότητα να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων.


Το δημοκρατικό και αριστερό ήθος, το πρόταγμα της αλληλεγγύης, η αξίωση για δημοκρατία παντού περιγράφουν ένα κίνημα, με έντονη τη συμμετοχή των νέων, που δίνει ορμή στη λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή, στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας σε μια νέα Ευρώπη.


Οι επόμενοι μήνες θα αποδειχθούν κρίσιμοι για την υπεράσπιση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και την απόκρουση αυταρχικής επίθεσης. Το μήνυμα, η ενεργοποίηση χιλιάδων αριστερών πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα με τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν σταθερή βάση για την ανάπτυξη των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, για έναν παλλαϊκό ανένδοτο αγώνα κατά του Μνημονίου, για να βγει σύντομα η χώρα στο "μετα-τροϊκανό ξέφωτο".
Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου