Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το κίνημα ενάντια στα χαράτσια θα δώσει άμεση απάντηση στις αντισυνταγματικές εντολές Στουρνάρα



Με επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει κανονικά το έργο της είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, βλέπε χαράτσι.


Ο υπουργός Οικονομικών βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του Ευ. Βενιζέλου, στον ίδιο δρόμο των αντισυνταγματικών επιλογών για το χαράτσι. Η επιστολή του υπουργού της τρόικας αποδεικνύει ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα σταματήσει πουθενά στο έργο εξυπηρέτησης των δανειστών και εξόντωσης της κοινωνίας, παραβιάζοντας δικαστικές αποφάσεις και νόμους. 

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από όταν η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα κατά τόπους υποκαταστήματα ότι βάσει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Η νέα εντολή Στουρνάρα, για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης, αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της Επιχείρησης, η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο και η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τι θα πράξει με βάση τα νέα δεδομένα.

Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με χαράτσι, από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή, μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.

Η εκτίμηση αυτή σύντομα θα επαληθευτεί αν το υπουργείο οικονομικών επιμείνει. Διότι το κίνημα των πολιτών ενάντια στα χαράτσια έχει τόση απήχηση στην κοινωνία που πλήττεται από τα μνημονιακά μέτρα που άμεσα θα επιβάλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την κατάργηση όλων των αντισυνταγματικών, άδικων και βάρβαρων χαρατσιών. 

*************************

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  για την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών για το χαράτσι

Η απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Στουρνάρα στο θέμα της είσπραξης του «χαρατσιού» από τη ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν  σταματά πουθενά. Ούτε σε δικαστικές αποφάσεις, ούτε σε νόμους. Θα επιχειρήσει να τα «κάνει όλα», προκειμένου να εξοντώσει οικονομικά τον κόσμο της εργασίας ώστε να τον ρίξει εξαθλιωμένο στα δίχτυα της άγριας εκμετάλλευσης και του μαύρου εργασιακού μεσαίωνα. 

Απέναντί του, όμως, θα βρει το κίνημα των πολιτών που θα επιβάλλει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την κατάργηση όλων των αντισυνταγματικών, άδικων και βάρβαρων χαρατσιών.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου