Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αντιποίηση μπαχάλων!



Σχόλιο από την "Αυγή"

Αποτελεί μόνιμη παρότρυνση και της Αστυνομίας, αλλά και των αστικών κομμάτων, προς την Αριστερά να περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις της και να απομονώνει όσους κινούνται "υπόπτως". Λοιπόν, αυτό ακριβώς έκαναν χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι δικηγόροι της νομικής υποστήριξης. Είδαν διάφορους "υπόπτους", κατά την αστυνομική αξιολόγηση, δηλαδή νεαρούς ντυμένους σαν διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε ομάδες στις παρυφές της συγκέντρωσης, και τους ρώτησαν τι ρόλο παίζουν. Ούτε αντιποίηση Αρχής έκαναν ούτε τίποτα. Και περιέργως έπεσαν πάνω σε ασφαλίτες που έκαναν "αντιποίηση μπαχάλων". Για πολλοστή φορά.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, ακόμη και από στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. -όπως ο κ. Μαργαρίτης- για αστυνομικούς προβοκάτορες. Ίσως άλλωστε γι' αυτό η προχθεσινή συγκέντρωση δεν είχε ούτε επεισόδια ούτε προσαγωγές. Μπορεί αυτοί στους οποίους έπεσε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ να μην ήταν αυτής της κατηγορίας, ωστόσο τέτοιοι έδειχναν. Άλλωστε οι ίδιοι οι αστυνομικοί, όταν βλέπουν τέτοιες φάτσες και τέτοιες ομάδες νεαρών, σπεύδουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να τους ελέγξουν. Ήταν μάλιστα τέτοια η συμπεριφορά των οργάνων που απέπνεε ανησυχία, φόβο, ενοχή. Και όχι μόνο. Εξέπεμπαν και αυθαιρεσία, "αστυνομικό τσαμπουκά", περιφρόνηση προς τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους. Και εδώ έγκεινται οι διαχρονικές ευθύνες των επικεφαλής του υπουργείου Προ.Πο. στην εμπέδωση της αντίληψης που είχε συνοπτικά εκφράσει ο Μητσοτάκης, δηλαδή: "εσείς -οι αστυνομικοί- είστε το κράτος". Απλώς ο σημερινός υπουργός, ο οποίος έχει διασύρει διεθνώς τη χώρα και έχει γίνει και προσωπικά περίγελως, υλοποιώντας την ακροδεξιά αντίληψη του άφρονος Σαμαρά, υιοθετεί την εξαχρείωση της ΕΛ.ΑΣ. και στην ουσία την προωθεί.

Η αντίληψη του Μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού, που θέλει τη διάλυση του κράτους και του Δημοσίου, εκτός από την Αστυνομία, βρίσκει, επί συγκυβερνήσεως Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, την αποθέωσή της...

Γ.Κ.
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου