Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Με ηρωισμούς,δεν νικιέται η μαφία



Δολοφόνησαν την ηρωίδα δήμαρχο τα καρτέλ των ναρκωτικών

Άγρια χτυπημένο και καμένο, σε ένα απόμερο σοκάκι στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού, βρέθηκε το άψυχο σώμα της γνωστής ως «ηρωίδας του 21ου αιώνα», της 36χρονης μεξικανής δημάρχου που τόλμησε να κηρύξει τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών....

Γιατρός και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα ήξερε πολύ καλά με ποιους τα έβαζε όταν αναλάμβανε τον δήμο της πόλης Τικιτσέο, το 2008. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να την αποτρέψει. Δεν εγκατέλειψε τα καθήκοντά της ούτε μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον της, το 2011. Απεναντίας, εξερχόμενη από το νοσοκομείο, μετά τη δεύτερη επίθεση - κατά την οποία ένοπλοι δολοφόνησαν τον άνδρα της - η Γκοροστιέτα φωτογραφήθηκε επιδεικνύοντας τις ουλές της. «Κάθε ... μέρα παλεύω να σβήσω τις μνήμες των τραγικών στιγμών που έζησα. Δεν μπορώ να τα παρατήσω όμως. Εχω τρία παιδιά στα οποία πρέπει να δώσω το σωστό παράδειγμα», έλεγε τότε απευθυνόμενη στους δημότες της και τους ανθρώπους που πίστευαν στο έργο της.
Αν και η θητεία της στον δήμο είχε πλέον λήξει, η Γκοροστιέτα θεωρούνταν ακόμη στόχος για τους ντόπιους βαρόνους των ναρκωτικών.
Πηγή: Tα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου