Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΈνα βήμα πριν από τη μετεξέλιξή του από ένα σχήμα συνιστωσών σε ένα μαζικό, ενιαίο, δημοκρατικό και πλουραλιστικό κόμμα της Αριστεράς βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ,


καθώς ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπήρξε τριπλασιασμός των μελών, που πλέον ξεπερνούν τις 35.000.

Ικανοποίηση και αισιοδοξία που οι προσδοκίες συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (ΣΕΦ, 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου) επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω στις κάλπες που στήθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Εν αναμονή της τελικής ανακοίνωσης -σήμερα, εκτός απροόπτου- στελέχη του χώρου που είχαν την ευθύνη συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων εκτιμούσαν ότι ο προσδοκώμενος αριθμός των 35 χιλιάδων μελών έχει ξεπεραστεί κατά πολύ.


Ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες

Τριπλασιασμός μελών για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα από ουσιαστικές πολιτικές διαδικασίες
Στην ηγεσία λοιπόν του σχήματος υπάρχει συγκρατημένος... ενθουσιασμός: Μιλώντας στην “Αυγή” κεντρικά στελέχη υποστήριζαν ότι πρόκειται για “συμμετοχή δίχως προηγούμενο”, εννοώντας όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά, κυρίως, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όπως σημείωναν: “Οικοδομείται μία νέα σχέση με την πολιτική. Ο κόσμος που γράφεται μέλος και προσέρχεται να ψηφίσει βρέθηκε μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Συμμετείχε ενεργά στις εκατοντάδες ανοιχτές συνελεύσεις που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Είναι πολίτες με απόψεις και διάθεση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Όχι οπαδοί”.

Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, μιλούν για υπερτριπλασιασμό των μελών. Η σύγκριση γίνεται με βάση τη συμμετοχή στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ, όπου η καταγραφή ήταν γύρω στα 15 χιλιάδες μέλη, συνυπολογιζομένης της τότε Ανανεωτικής Πτέρυγας, που αποτελούσε περίπου το 30% του κόμματος. “Όχι μόνο υπερτριπλασιαστήκαμε, αλλά πρόκειται για μέλη ενεργά και όχι απλώς γραμμένα σε λίστες” συμπλήρωναν τα ίδια στελέχη.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...