Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Ο Σαμαράς δυσφημίζει τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας στην Ευρώπη
Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ άσκησε εξαιρετικά σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δυσφημίζει τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό και εξισώνει την αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά.


Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιούνη η χώρα μας έχει χάσει τη μεγάλη δυναμική επαναδιαπραγμάτευσης που είχε με τη στάση του λαού μας. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πέταξε αυτή τη δυναμική και σήμερα δυστυχώς ναυαγεί κι αυτή η στρατηγική του καλού μαθητή, του υπάκουου και μεταμελημένου μαθητή. 


Βλέπω όμως ότι ο κ. Σαμαράς βγαίνει στην Ευρώπη και δίνει συνεντεύξεις δυσφημίζοντας τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό μας. Εξισώνει  την αριστερά με τη φασιστική ακροδεξιά. Αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα απέναντι στη δημοκρατία. Πρέπει να σέβεται το 27% του λαού μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε ελπίδα και προοπτική, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορεί να εξισώνει ένα σημαντικό μέρος του λαού με την ακροδεξιά που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της δικής του πολιτικής.

Τέλος, να θυμίσω ότι η Βαϊμάρη την οποία επικαλείται, η δημοκρατία της Βαϊμάρης οδηγήθηκε σ΄ αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο εξ αιτίας της πολιτικής της σκληρής λιτότητας που εφήρμοζε τότε. Σήμερα αυτή την πολιτική της σκληρής λιτότητας την εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς. Ας ξέρουμε λοιπόν τι λέμε, ιδίως όταν μιλάμε σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.»
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...