Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τα αντανακλαστικά ,το Κράτος και η ράβδος...




του Κώστα Αρβανίτη 

Τα αντανακλαστικά του Κράτους μας εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά αυτό το Σαββατοκύριακο. Η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι και Κράτος υπάρχει και παρεμβαίνει όπου κριθεί , όταν κριθεί από τους προϊσταμένους του .
Υπάρχει φυσικά ένα θέμα με τα αντανακλαστικά του Κράτους …
Καθώς σε περιπτώσεις καταπάτησης δικαιωμάτων , παράνομων απολύσεων,  ξυλοδαρμό αδυνάτων , παρανομίες ισχυρών , οι διαδικασίες τηρούνται με εντυπωσιακή καθυστέρηση – στην καλύτερη των περιπτώσεων -  λες και το Κράτος προσδοκά  να σιτέψουν οι συνθήκες για την απονομή της δικαιοσύνης. 
Η λέξη παραγραφή σε λίγο θα γίνει συνώνυμη με την φράση «Κράτος Δικαίου».


 Στην προκειμένη περίπτωση η σύλληψη του Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων προκαλεί μέγιστη εντύπωση καθώς δεν παρατηρήθηκε ανάλογη άμεση παρέμβαση στην πρόσφατη δημοσιοποίηση ονομάτων και προσώπων οροθετικών γυναικών, καλλιτεχνών , αλλά και η απώλεια από υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς, αρχείων που αφορούσαν την φοροκλοπή και την διακίνηση «μαύρου χρήματος» στις τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τελικά ποιο είναι το "έγκλημα" .Η απώλεια ή δημοσιοποίηση? Και αν η λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι πλαστή τότε ορθώς να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της. Αλλά γιατί δεν γίνεται έρευνα για αυτή καθ αυτή την υπόθεση...δηλαδή για την λίστα των ονομάτων που χάθηκε όπως και το φιλότιμο?

Το ερώτημα είναι τι ήθελε να πει στην κοινή γνώμη αυτή η κίνηση και αν είναι τόσο ανόητη όσο φαίνεται αρχικά. Έρχεται να δέσει αρμονικά με το νέο ιδεολόγημα της δράσης των «άκρων» σα μελιτζανάκι με το σιρόπι ή είναι μια κίνηση προειδοποίησης προς ατίθασους γραφιάδες.
Είναι φανερό ότι όταν το Κράτος καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχει ,υπάρχει το βαθύ Κράτος που σώζει πάντα την παρτίδα.
Διότι και σε αντίστοιχες εποχές το έργο το έχουμε ξαναδεί σ αυτόν το τόπο , όπου όταν τα λόγια δεν έπιαναν τόπο …έπεφτε και ράβδος.. ή του Κράτους ή του παρακράτους…

 Η πρόσφατη παρατήρηση του Υπουργού Τύπου κ.Κεδίκογλου για δημοσιογράφους που στην δημόσια τηλεόραση ξεπερνούν τα όρια της ελευθερίας του Τύπου βρισκόμενοι  στη σφαίρα της «ελευθεριότητας» μπορούν να δώσουν συμπεράσματα γραφής , για το λόγο που θα ήθελαν οι εκπρόσωποι του Κράτους  να εκπέμπουν οι δημοσιογράφοι,  προς όφελος  του συστήματος που εξυπηρετεί …αυτό το Κράτος .

Είναι αυτό που λέει και ο λαός «κράτος εν κράτει».

kostasarvanitis.blogspot.gr(η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ)

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου