Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ!



Μετά τις 18-10-12, οι γραφειοκράτες θα προτείνουν αρχές νοέμβρη, άλλη μια ντουφεκιά, κ μετά το πολυτεχνείο,
 άντε από τέλος φλεβάρη του 2013.

 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ...
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ!!!

openwind

Γενική Απεργία Διαρκείας: Δυναμικά μπαίνει πλέον ως κυρίαρχο ζήτημα


Μιχάλης Μπούργος
mbourg@environment.gr
Το αίτημα για Γενική Απεργία Διαρκείας έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και πιο συχνά! Όλο και από περισσότερους πολίτες!

Πολλές φορές και από φίλους σου, που με τίποτα δεν θα το περίμενες λίγους μήνες πριν!


Η σημερινή μορφή των κινητοποιήσεων φαίνεται να μην αποδίδει ιδιαίτερα: μία απεργία τον μήνα, άντε δύο στα ντουζένια …
Και αυτή με μικρή σχετικά συμμετοχή.

Μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η κινητοποίηση των ανθρώπων στους δρόμους, στα κέντρα των πόλεων. Αλλά μετά, πίσω στον καναπέ …

Πενιχρά τα αποτελέσματα, καθώς τα μέτρα τους μια χαρά –προς το παρόν- φαίνεται να τα περνάνε.

Και εκεί που σκοντάφτουν λίγο, το «εμπόδιο» μάλλον οι Γενικές Συνελεύσεις στις γειτονιές περισσότερο το βάζουνε –π.χ. το ζήτημα για τα χαράτσια- παρά οι κινητοποιήσεις γύρω από το κρίσιμο ζητούμενο της εργασίας (ανεργίας πλέον).

Που θα πάει αυτό το πράγμα; Κανένας δεν μπορεί να ξέρει …

Ένα πάντως είναι το σίγουρο: πρέπει να αλλάξει μορφή, ο τρόπος που εκφράζεται η οργανωμένη μας αντίσταση σήμερα.

Προς ποια κατεύθυνση; Σίγουρα η «Γενική Απεργία Διαρκείας» είναι μία λύση. Που την έχουν δοκιμάσει μεγαλύτερες οικονομίες από τη δική μας, με καλά αποτελέσματα.

Και σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και κινούνται όλο και περισσότερα συνδικάτα και στη χώρα μας, καθώς και άλλες μορφές συλλογικοτήτων.

Πληροφορηθήκαμε σχετικά από το LEFTERIA-NEWS.BLOGSPOT.GR

Πρωτοπόρος εμφανίζεται, προς αυτή την κατεύθυνση, ο χώρος των μεταφορών, με τρία σωματεία να το βάζουν στις πρώτες προτεραιότητές τους: την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί», το Προεδρείο των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και την «ΣΤΑΣΥ», τη συλλογικότητα των εργαζομένων σε Αττικό Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ.

Από κοντά και ο χώρος της υγείας, με πρώτες και καλύτερες την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,

Στην «πρώτη γραμμή» για μία γενικευμένη απεργία διαρκείας και το Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, οι Ναυτεργάτες και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.

Χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις για «επαναστατική γυμναστική» και αντιπροτείνουν να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας».

Το σωματείο τους καταμαρτυρεί πως με τη στάση τους δίνουν την εντύπωση «συνδικαλιστικής τρόικας» και τους καλεί «έστω και την ύστατη στιγμή να το σώσουν», παραμερίζοντας όλες τις ανούσιες κομματικο-ιδεολογικές διαφορές και αφού καθίσουν σε ένα τραπέζι, να κάνουν αυτοκριτική και να πουν ένα μεγάλο συγνώμη και να προτείνουν «το αυτονόητο» δηλαδή «πανελλαδική απεργία διαρκείας.

«Έφτασε η ώρα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες να γίνουν η εμπροσθοφυλακή στον αγώνα απέναντι στη νέα αυτή συνολική επίθεση μαζί με όλο το λαό που δοκιμάζεται», αναφέρουν και τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ.

Ο Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στην λειτουργία του Αττικό Μετρό παίρνει ξεκάθαρη θέση: «Όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα τραβήξουμε χειρόφρενο, δεν θα κινηθεί τίποτα, με απόφαση για απεργία διαρκείας και κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απηύθυνε κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα. Σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από 1η Οκτωβρίου, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ζητάνε από τους φοιτητές, τους διοικητικούς και το υπόλοιπο προσωπικό να συντονιστούν και να προχωρήσουν από κοινού σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στην ίδια κατεύθυνση και σειρά από άλλα σωματεία και άλλες συλλογικότητες.

Μια καταιγίδα που είναι έτοιμη να ξεσπάσει από καιρό, αλλά  κανένας δεν ξέρει την ακριβή στιγμή εκδήλωσης του «Φαινομένου» …

Θα είναι με την ανακοίνωση των νέων μέτρων;

Ή θα μας έρθει από την Ισπανία;
oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου