Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργούν για πρώτη φορά οι αεροσυνοδοί της Lufthansa
Πηγή: www.tvxs.gr
Απεργία πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής το ιπτάμενο προσωπικό της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Οι απεργοί αποχώρησαν από την εργασία τους στις 05:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) και η απεργία θα διαρκέσει ως τις 13:00 (ώρα Γερμανίας), ανακοίνωσε το συνδικάτο Ufo.
 
Ο εκπρόσωπος της Lufthansa Γιαν Μπερβάλντε δήλωσε πως η εταιρία θα ακυρώσει περίπου το ένα τέταρτο των αναχωρήσεων. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων θα δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πτήσεις, κυρίως στην Ευρώπη.
 
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι 19.000 περίπου αεροσυνοδοί της Lufthansa ζητούν αυξήσεις ύψους 5 % αλλά και να μπει τέλος στην λεγόμενη ενοικιαζόμενη εργασία στα αεροσκάφη της εταιρίας. Στο πλαίσιο δραστικών περικοπών εξαιτίας του εντεινόμενου ανταγωνισμού, αλλά και σχεδιαζόμενων επενδύσεων ύψους αρκετών δις, η διοίκηση της Lufthansa έχει προαναγγείλει ήδη την κατάργηση 3.500 θέσεων εργασίας.
 
Η Lufthansa και το Ufo βρίσκονται εδώ και 13 μήνες σε διαπραγματεύσεις. Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές έφτασαν σε αδιέξοδο την Τρίτη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τις μικρής έκτασης προειδοποιητικές απεργίες του 2009, οι ιπτάμενοι συνοδοί της Λουφτχάνσα δεν έχουν απεργήσει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...