Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους και οι Ιταλοί
Δύο από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της Ιταλίας θα κατέβουν σήμερα σε απεργία, όπου θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των δαπανών που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.


Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο της Ρώμης στην πορεία που θα πραγματοποιήσουν κοντά στο Κολοσσαίο.


Οι απεργοί παλεύουν ενάντια στις περικοπές των δαπανών που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του Μόντι, οι οποίες περιελάμβαναν συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, όπου οι μισθοί έχουν ήδη παγώσει για περισσότερο από δύο χρόνια και περικοπές στη χρηματοδότηση του τομέα της δημόσιας υγείας.

"Σταματήστε να χτυπάτε τους ασθενέστερους. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά" είναι το σύνθημα το οποίο δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες των συνδικάτων. "Αναγκάστε το τέρας να λιμοκτονήσει, αποδυναμώστε το, παραλύστε το, υπονομεύστε τις δυνατότητές του, σταματήστε την αποστολή του -αυτές είναι οι αρχές πίσω από την κοινή πολιτική διοίκηση της κυβέρνησης", αναφέρουν σε επιστολή τους στελέχη της Ιταλικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιήσουν την απεργία.

Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν πλήξει σοβαρά τις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα έχουν ενισχύσει την ύφεση στην Ιταλία. Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε στο 10,7% τον Ιούλιο, το υψηλότερο από το 2004.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...