Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Reuters: Ο Ομπάμα στηρίζει μυστικά τους Σύρους εξεγερμένους




Με γραπτή διαταγή του στις αρχές του 2012
της Λήδας Φιλιππάκη


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με κρυφή διαταγή που υπέγραψε, έδωσε το πράσινο φως για τη μυστική στήριξη της χώρας του στους Σύρους εξεγερμένους, οι οποίοι ζητούν την άμεση αποχώρηση του προέδρου Άσαντ και της κυβέρνησής του.

Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι πρόκειται περί διαταγής η οποία δόθηκε στις αρχές του 2012, θεωρείται «εύρημα» των υπηρεσιών ασφαλείας και επιτρέπει σε CIA και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες να προσφέρουν στήριξη τέτοια που να βοηθήσει τους αντάρτες να ρίξουν τον Άσαντ.

Η εξέλιξη αλλάζει το παρόν κλίμα γύρω από τους αντιπάλους του Άσαντ, που αν και παραμένουν περικυκλωμένοι και υπό μεγάλη πίεση από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, αποκτούν ολοένα περισσότερους υποστηρικτές και «συνοδοιπόρους».

Η αλλαγή στο τοπίο ενισχύθηκε περισσότερο κυρίως έπειτα από την αποτυχία του σχεδίου Ανάν για επίλυση της κρίσης, τον προηγούμενο μήνα.

Ο Λευκός Οίκος λέγεται ότι, προς το παρόν, διακόπτει την τροφοδοσία φονικών όπλων προς τους αντάρτες, παρόλο που πολλοί σύμμαχοί των ΗΠΑ κάνουν μόνον αυτό, μεταδίδει το Reuters.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου