Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθούν από τον υπουργό Εργασίας οι απολύσεις στη Χαλυβουργία



«Παράνομες, τρομοκρατικές και εκδικητικές» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις 6 νέες απολύσεις στη Χαλυβουργία (εκ των οποίων οι τρεις είναι συνδικαλιστές) και ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας για την ανάκλησή τους.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Στρατούλης, «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την Ελληνική Χαλυβουργία και τον μεγαλομέτοχό της για τις 6 νέες εκδικητικές -και ως εκ τούτου καταχρηστικές-, χωρίς αποζημιώσεις και ως εκ τούτου παράνομες- απολύσεις απεργών εργατών (εκ των οποίων οι τρεις είναι συνδικαλιστές) μετά την επιστροφή τους στην εργασία, σε εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του σωματείου τους για αναστολή της απεργίας»

Ο κ. Στρατούλης ζητά την ενεργοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου να ακυρωθούν οι «αντεργατικές αποφάσεις» και επισημαίνει ότι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς «πρέπει επιτέλους να συνεργαστούν για να στηρίξουν την εργασία, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων της ελληνικής Χαλυβουργίας».
σκαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου