Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων κατά Χρυσής ΑυγήςΕΝΤΟΝΗ αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων αφενός και της Χρυσής Αυγής αφετέρου προκάλεσε η επεισοδιακή εξέλιξη που είχε η προχθεσινή μεταφορά λαθρομεταναστών σε χώρο στρατοπέδου στην πόλη της Κορίνθου, την οποία επεχείρησαν να παρεμποδίσουν οργανωμένες ομάδες οπαδών του κόμματος ερχόμενες σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών για τη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς (υποστηρίζοντας ότι «το σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών»). «Κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνο στη φαντασία σας», απάντησε ο κ. Κασιδιάρης, που πάντως επιχείρησε να δικαιολογήσει την εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια στην Κόρινθο. Απαντώντας σε δήλωση του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι «έχει φρίξει» καθώς «δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου (σ.σ. ο κ. Μπούκουρας) να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι».  Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε: «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται τη νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν…».

Μηδενική ανοχή ομάδων
βίας ζητά το ΠΑΣΟΚ

Περί «ταγμάτων εφόδου» έκανε πάντως λόγο και ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα δημόσιας τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος, καταφερόμενος ευθέως εναντίον της Χρυσής Αυγής. «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, ως εκ τούτου πρέπει να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή έναντι των αυτόκλητων προστατών που λειτουργούν ως τάγματα εφόδου και ομάδες βίας. Οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται έναντι όλων», δήλωσε ο κ. Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι «κόμματα και οργανώσεις που έχουν ως βάση της σκέψης και της λειτουργίας τους τη βία και την αυτοδικία δεν συνεισφέρουν τίποτα στην επίλυση του μείζονος εθνικού ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αντίθετα τροφοδοτούν και διογκώνουν την ανασφάλεια». Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία με την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

ΚΚΕ: «Η ΧΑ λυσσασμένος
μηχανισμός του συστήματος»

Με αφορμή τα επεισόδια στην Κόρινθο και την εμπλοκή σε αυτά της Χρυσής Αυγής, το ΚΚΕ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του, υποστηρίζει πως «οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής, με στρατιωτική εξάρτυση, επιδόθηκαν σε άγριες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, δίχως κανείς να συλληφθεί». Τα επεισόδια, τονίζεται στην ανακοίνωση, «επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον πιο λυσσασμένο μηχανισμό του συστήματος, ο οποίος προετοιμάζεται συστηματικά, έχοντας τελικό στόχο το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος». Το ΚΚΕ αναφέρει ότι, με προμετωπίδα το κυνήγι των μεταναστών, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κρύβει τους πραγματικούς στόχους της, εμφανιζόμενη ως φιλολαϊκή οργάνωση και αυτόκλητος δήθεν υπερασπιστής των φτωχών και αδυνάτων, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο «τη δίκαια αγανάκτηση πολλών εργαζομένων και εξαθλιωμένων, θυμάτων της αστικής πολιτικής και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τους εγκλωβίσει στην πιο αντιδραστική κατεύθυνση υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος».

Στην Κόρινθο

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Κόρινθο, όπου την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη λειτουργία του στρατοπέδου της πόλης ως κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του χθες το πρωί, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός αναφερόμενος στην απόφασή του να διακόψει την παροχή νερού στο στρατόπεδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται». 


Υπέρ της φιλοξενίας σε
στρατόπεδα ο Μπουτάρης

Τη διαφωνία του με τις αντιδράσεις δημάρχων στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παρατήρησε ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να προέρχονται ακόμη και από ρατσιστική αντίληψη. Ο κ. Μπουτάρης, δήλωσε χθες ότι δεν θα είχε αντίρρηση να φιλοξενηθούν μετανάστες στο Γ' Σώμα Στρατού, εφόσον κάτι τέτοιο επιλεγεί και σημείωσε: «Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μετανάστες γιατί δεν υπάρχουν στρατόπεδα ή άλλοι χώροι. Όμως εγώ δεν θα έλεγα όχι. Όσοι το κάνουν αυτό έχουν μέχρι και ρατσιστική αντίληψη. Τι θα σε βλάψει ένας μετανάστης που είναι μέσα σε στρατόπεδο;». 

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...