Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: «Συναποφασίζουν το άριστο μείγμα της φτώχειας»Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κατερίνη, κατηγορώντας τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι παρά τις δεσμεύσεις τους «επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές»

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να «κρυφτούν ο ένας πίσω από το δάκτυλο του άλλου», τους χαρακτήρισε «τρόϊκα εσωτερικού» και «μοιραία τριανδρία», ενώ τους ζήτησε να «ανακοινώσουν τις περικοπές που έχουν ήδη αποφασίσει». 

«Συναποφασίζουν και οι τρεις το άριστο μείγμα της φτώχειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετούν «στο καλάθι των αχρήστων» τις δεσμεύσεις τους, αποδεικνύοντας ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είχαν υποσχεθεί είναι το ισοδύναμο του «λεφτά υπάρχουν» των εκλογών του 2009».

«Δεσμεύτηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Και, επιμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές του, το μόνο που τελικά θα διαπραγματευτούν θα είναι την επάνοδο της χώρας στη δραχμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ, για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «φυσικό αυτουργό του μνημονίου», ότι «εκτοξεύει φραστικά πυροτεχνήματα» και ότι «απλά σκηνοθετεί την τελευταία πράξη του δράματος».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ διαδικασίες εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου», κατά την παρέμβασή του στην πανελλαδική συζήτηση - διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Αγροτική Τράπεζα.

Χαρακτήρισε τις εξελίξεις γύρω από την ΑΤΕ ως «μεγάλο σκάνδαλο» και σημείωσε πως «αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, είναι μια ομάδα φτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζές τους με ζεστό δημόσιο χρήμα, προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες»(Διαβάστε περισσότερα εδώ)

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...