Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση στην ΚΥΠΡΟ



Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση, μετά τις χθεσινές αποφάσεις ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές.





 Νέα σύγκρουση Καρογιάν -Λιλλήκα με αλληλοκατηγορίες για ψευδολογίες και αλαζονεία. Σύγκρουση Καρογιάν και Κυπριανού, ενώ στο παιγνίδι εισήλθαν και οι Οικολόγοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση για Μακαριοκαπηλεία. ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καθορίζουν αύριο την μετέπειτα πορεία τους

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με υποψηφίους αλλά και αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με βαριά κατηγορώ, ενόψει των προεδρικών εκλογών. Καρογιάν και Λιλλήκας συγκρούστηκαν εκ νέου με αμφότερες τις πλευρές να συνεχίζουν τα χθεσινά κατηγορώ.
«Είναι προτιμότερο να έχουμε το θάρρος να πούμε στο λαό την αλλαγή της πολιτικής μας και όχι να προσφεύγουμε είτε σε ψευδολογίες είτε σε ευφυολογήματα για να αποκρύψουμε από τους πολίτες τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αλλάξαμε πολιτική», δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.
«Η αλαζονεία και η υπεροψία σίγουρα δεν είναι καλοί σύμβουλοι.Θα εισηγούμουν σεμνότητα. Μόνο αυτό», ανέφερε ο κ. Καρογιάν.
Τα πυρά Καρογιάν εκτοξεύθηκαν και προς το ΑΚΕΛ και το ΓΓ, ο οποίος άφησε νέες αιχμές για προαποφασεις του ΔΗΚΟ.
«Για μας ήταν προφανές ότι είχε κάνει, εδώ και αρκετό καιρό, άλλες επιλογές, από τον τρόπο με τον οποίον απάντησε στις προτάσεις στις οποίες του είχαμε υποβάλει», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
«Εμείς δεν νερώσαμε το κρασί μας, ούτε και βέβαια έχουμε απομακρυνθεί από τις θέσεις μας, ούτε και είμαστε εμείς εκείνοι που θα πρέπει να απολογηθούν για όλα αυτά που έχουν γίνει», είπε ο κ. Κάρογιαν.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ξεκαθάρισε και αυτός τις όποιες σκιές πάνω από την απόφαση της κεντρικής επιτροπής.
«Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, πήρε τις αποφάσεις του. Ήταν μια απόφαση επιλογής και όχι μια απόφαση ανάγκης», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
Διλημματικές χαρακτήρισε τις εκλογές ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας, αναφέροντας ότι «η πραγματική επιλογή θα είναι μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Λιλλήκα και πως μπροστά σε αυτό το δίλημμα είναι που θα κριθούν όλοι οι πολίτες να τοποθετηθούν για το τι είδους πολιτική επιθυμούν και τι είδους επιλογή θέλουν να έχουν στο β` γύρο».
Την ίδια ώρα ο υποψήφιος Σταύρος Μαλάς, τον οποίο στηρίζει το ΑΚΕΛ, εξέφρασε εκ νέου την πεποίθηση για προεδρικές δύο γύρων, σημειώνοντας πως «Στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αξίες και οι αρχές με τις οποίες ο Μακάριος έχει εμβολιάσει την πολιτική σκέψη της κοινωνίας μαζί με τις οποιεσδήποτε επιλογές γίνονται από τις πολιτικές εξουσίες».
Δήλωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή των Οικολόγων, που εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι  «Η μακαριοκαπηλεία δεν αποτελεί συνταγή για επίλυση προβλημάτων που σήμερα βιώνει ο κυπριακός λαός».
Εν μέσω συγκρούσεων, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, θέτουν αύριο επί τάπητος,  στρατηγική για συνδιαμόρφωση προγράμματος ενόψει προεδρικών. Η συνάντηση θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα, 30 Ιουλίου στις 11:00
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι «Για να θέσουμε τις παραμέτρους μέσα στις οποίες θα κινηθούμε τους επόμενους μήνες. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να υπάρξει αποτέλεσμα διακυβέρνησης που θα σέβεται το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αλλά ιδιαίτερα αυτό που θα σέβεται τον πολίτη και τα συμφέροντα της πατρίδας μας».
Το προεκλογικό σκηνικό θα εξετάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου, η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων, την οποία θα απασχολήσει και η πρόταση Νίκου Αναστασιάδη για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
 sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου