Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ο ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

Φωτογραφία για Αλέξης Τσίπρας;Ο επόμενος πρωθυπουργός.Αυτόν δείχνουν πως θέλουν οι Ευρωπαίοι.Ομιλία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε συγκέντρωση στο Περιστέρ

φωτό:eurokinissi 
Φωτογραφία: Μετά την ομιλία στην ανοιχτή συνελευση στο Περιστέρι ο Τσίπρας εγγράφεται συμβολικά μέλος του Συριζα Περιστερίου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, αναφερόμενος στην  επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, τονίσε ότι «δεν έχει ξανασυμβεί κυβέρνηση να εκλεγεί με ένα κεντρικό αίτημα και να το ακυρώσει στις προγραμματικές της δηλώσεις».Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, ο κ. Τσίπρας, είπε πως η κυβέρνηση ξέχασε την επομένη των εκλογών όσα έλεγαν για επαναδιαπραγμάτευση. «Αυτοί την προηγούμενη έλεγαν 'επαναδιαπραγμάτευση' και την επομένη ήρθε ο κ. Στουρνάρας και είπε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο».

Ακόμη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται «σε πανικό» και ήρθε στη Βουλή «με φωνές», για να παραπέμψει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας στις λαϊκές ρήσεις: «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» και «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «ένας δικός του άνθρωπος», με την επιστολή του «ξεμπρόστιασε» και τον κ. Σαμαρά και τους άλλους δύο αρχηγούς.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της κομματικής τους καταγωγής, να πάρουν μέρος στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην «πολιτική δύναμη της μίας και μοναδικής συνιστώσας: του κυρίαρχου λαού», να γίνουν «συμμέτοχοι στην παράταξη που θα πάρει αύριο το μέλλον της χώρας στα χέρια της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, όχι ίδιος όπως χτες, μέσα από αυτή τη διαδικασία της χειραφέτησης του λαού που απαγκιστρώθηκε από τα δύο κόμματα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε και ωριμάζει περισσότερο και προετοιμάζεται και μετεξελίσσεται σε μια μεγάλη παράταξη, στην πλατιά δημοκρατική παράταξη της αριστεράς», τόνισε.
planet-greece
Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της κομματικής τους καταγωγής, να πάρουν μέρος στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην «πολιτική δύναμη της μίας και μοναδικής συνιστώσας: του κυρίαρχου λαού», να γίνουν«συμμέτοχοι στην παράταξη που θα πάρει αύριο το μέλλον της χώρας στα χέρια της», απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, όχι ίδιος όπως χτες, μέσα από αυτή τη διαδικασία της χειραφέτησης του λαού που απαγκιστρώθηκε από τα δύο κόμματα εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε και ωριμάζει περισσότερο και προετοιμάζεται και μετεξελίσσεται σε μια μεγάλη παράταξη, στην πλατιά δημοκρατική παράταξη της αριστεράς», τόνισε.
Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν διότι, όπως είπε, ξέχασαν την επομένη των εκλογών όσα έλεγαν για επαναδιαπραγμάτευση. «Αυτοί την προηγούμενη έλεγαν 'επαναδιαπραγμάτευση' και την επομένη ήρθε ο κ. Στουρνάρας και είπε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο», ανέφερε και σημείωσε ότι «δεν έχει ξανασυμβεί κυβέρνηση να εκλεγεί με ένα κεντρικό αίτημα και να το ακυρώσει στις προγραμματικές της δηλώσεις».
Ακόμη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται «σε πανικό» και ήρθε στη Βουλή «με φωνές», για να παραπέμψει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας στις λαϊκές ρήσεις: «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» και «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμη ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας κ. Νικολόπουλος, «ένας δικός του άνθρωπος», με την επιστολή του «ξεμπρόστιασε» και τον κ. Σαμαρά και τους άλλους δύο αρχηγούς.


Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή:ΝΕΤ FM, ΑΠΕ/ΜΠΕ
  • Ρεπορτάζ:Βαγγέλης Παπαθανασίου
  • Επιμέλεια:Κατερίνα Ιωαννίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...