Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και δρομολογούνται αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ




Ο πρώτος κύκλος συζήτησης στο εσωτερικό του Συνασπισμού για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε απόψε στην Πολιτική Γραμματεία, με την ανάλυση δύο κειμένων που αναφέρονται σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα και τις εκτιμήσεις γύρω από αυτό.


Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε σε δύο συνεδριάσεις σήμερα και προχθές για το πώς διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Επίσης έγινε μια πρώτη εκτίμηση για το νέο κομματικό ακροατήριο και παράλληλα διεξήχθη συζήτηση για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο πολιτικό φορέα ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες. Ακόμη στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε το ερώτημα εάν απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο για να ενσωματώσει αυτή τη δυναμική ή αν το υφιστάμενο κομματικό σχήμα μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα κυρίως στην αυξημένη κοινωνική και πολιτική επιρροή του κόμματος.
Το δεύτερο κείμενο αφορούσε τις οργανωτικές διαδικασίες, κυρίως στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες.
Οι σκέψεις αυτές πιθανόν να παραπεμφθούν σε συνέδριο το φθινόπωρο ή να προκριθεί άλλη μία διαδικασία. Προς το παρόν τα κείμενα αυτά παραπέμπονται για συζήτηση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού το επόμενο Σαββατοκύριακο, όποτε θα δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου