Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ!


Η αντίδραση του ΚΚΕ για τη μήνυση αστυνομικών κατά της Λ.Κανέλλη


Η αντίδραση του ΚΚΕ για τη μήνυση αστυνομικών κατά της Λ.Κανέλλη

Πολιτικά σκόπιμη ενέργεια με στόχο το ίδιο το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει ο Περισσός τη μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη.


Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται οι αστυνομικοί, έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους.
«Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ΄ επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί», καταλήγει η ανακοίνωση και δηλώνεται ότι η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.
Η μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης σε βάρος της κ. Κανέλλη κατετέθη σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Αφορμή στάθηκε χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε η βουλευτής για τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε τηλεοπτική εκπομπή μετά το επεισόδιο που είχε με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
«Δεν δεχόμαστε να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλουν. Δεν είμαστε ούτε "φασίστες" ούτε "τσόγλανοι"», παρατήρησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Αθανάσιος Γκλαβίνας, ο οποίος επιφυλάχθηκε να προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια σε βάρος της κα. Κανέλλη.
.imerisia.gr
Το ΚΚΕ
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη μήνυση της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της Λιάνας Κανέλλη: «Η μήνυση που αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, αποτελεί ενέργεια πολιτικά σκόπιμη, που τα κίνητρά της δημιουργούν ερωτηματικά. Το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται, έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους. Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ' επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της».
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι δηλώσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη δεν αφορούν και δεν θίγουν τους αστυνομικούς. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες οι οποίες πολλές φορές έχουν την συμπεριφορά που περιέγραψε. Εξάλλου, ακόμα και από πανελλαδικά συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών επιβεβαιώνεται η παραπάνω εκτίμηση για περιστατικά και φαινόμενα τέτοιου είδους για τα οποία έχουν γίνει δημόσιες καταγγελίες. Γι' αυτό το λόγο, προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά ο υπερβάλλων ζήλος της τοπικής ένωσης Κοζάνης να πάρει αυτή την πρωτοβουλία για μήνυση».

rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου