Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Νεκροί σε φορτηγό βρέθηκαν δύο μετανάστες σε πλοίο για Ανκόνα

Νεκροί σε φορτηγό βρέθηκαν δύο μετανάστες σε πλοίο για Ανκόνα


Τραγικό θάνατο βρήκαν 2 από τους 18 Αφγανούς μετανάστες που μεταφέρονταν παράνομα από 2 Έλληνες οδηγούς λεωφορείου που συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία.


Το λεωφορείο μετακινούνταν από την Ελλάδα στην Ιταλία με ferry, ενώ τα Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι μετανάστες είχαν κρυφτεί σε διπλό πάτο του λεωφορείου, μέσα σε πάρα πολύ μικρό χώρο και έχασν τη ζωή τους από ασφυξία.
Ο εντοπισμός των νεκρών έγινε λίγο πριν την άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα, ενώ 3 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας ήταν σε κωματώδη κατάσταση.
Όλοι οι επιζώντες πρόκειται να ζητήσουν από την Ιταλία πολιτικό άσυλο, ενώ οι δύο Έλληνες θα περάσουν από ανάκριση.
megatv.com
Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση κρυμένοι μέσα σε φορτηγό σε πλοίο που κατέπλευσε χτες στην Ανκόνα. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα.
 Συνολικά κρυμμένοι μέσα στο φορτηγό ήταν κρυμμένοι 18 μετανάστες. Σύμφωνα με την Corriere della Sera οι δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης που επικρατούσε στο γκαράζ του πλοίου. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ασφυξία.

Αντικρουόμενες πληροφορίες υπάρχουν στα ιταλικά μέσα και για την καταγωγή των μεταναστών, αν ήταν Αφγανοί ή Πακιστανοί.

Εν τω μεταξύ, η Rai ανέφερε πως οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τους δύο οδηγούς τους φορτηγού, μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί οι 18 Αφγανοί. Οι δύο οδηγοί, που σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι Έλληνες, θα ανακριθούν, κατά πληροφορίες, για την υπόθεση τις επόμενες ώρες.
πηγή: tvkosmos.gr/tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου